Такий висновок озвучила дієтологиня Челсі Амер, пише The Daily Meal. За її словами, кількість калорій в одному середньому шматочку піци та порції пластівців із молоком практично однакова. Різниця полягає лише в складі.
«Ви можете бути здивовані, дізнавшись, що середній шматок піци та миска пластівців із цільним молоком містять майже однакову кількість калорій», - пояснила Амер.
Експертка зазначила, що піца забезпечує організм більш високим вмістом білка, жирів і меншою кількістю цукру.
«У піці набагато більше білка, що забезпечить вам відчуття ситості на весь ранок. Крім того, у шматочку піци міститься більше жиру і набагато менше цукру, ніж у більшості сухих сніданків, тому ви не відчуєте різкого падіння рівня цукру в крові», - додала вона.
При цьому дієтологиня наголошує: піцу не варто сприймати як повноцінний «здоровий» продукт для регулярного сніданку.
Своєю чергою експертка з харчування Ріаннон Ламберт у коментарі для The Independent зазначила, що порівняння на користь піци є некоректним.
«Хоча піца справді може бути збалансованою стравою, яка містить вуглеводи, білки та необхідні жири, це не означає, що вона більш корисний вибір для сніданку, ніж пластівці. Нам слід зосередитися на поживній цінності обраних нами продуктів, а не на їхній калорійності. Це пов'язано з тим, що не всі калорії однакові», - підкреслила вона.
За даними фахівців, багато популярних пластівців містять значні дози цукру – близько 15 грамів цукру, тобто майже половина денної норми для дорослої людини.
Ламберт наголошує, що правильний ранковий раціон має містити білок і клітковину, чого часто не вистачає в готових пластівцях. Однак на ринку є продукти з високим вмістом цільних злаків і харчових волокон. Додавання горіхів або насіння може зробити такий сніданок більш повноцінним.
Що стосується піци, то й вона не виключається повністю:
«Якщо йдеться про велику жирну піцу, замовлену онлайн, то це, ймовірно, не найбільш збалансований сніданок. Однак, як уже згадувалося, піца може бути збалансованим продуктом з погляду на вуглеводи, жири і білки. Тож, якщо в ній немає шкідливих добавок, то чому б і не з'їсти її на сніданок?» - пояснила експертка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Улюблений напівфабрикат з магазину: Костянтин Грубич розповів, як обрати якісну заморожену піцу та на що обов'язково звернути увагу