Рецепт соусу ткемалі: як приготувати грузинський соус зі слив (секретний інгредієнт для неперевершеного смаку)

Сливи мають безліч вітамінів. В сезон їх можна куштувати у свіжому вигляді. Щоб заготовити сливи на зиму садова блогерка пропонує приготувати грузинський соус ткемалі з додаванням секретного інгредієнту.

Сезон слив у розпалі, а це значить, що час збирати фрукти, варити варення та робити різноманітні пікантні соуси. Садова блогерка Антоніна Лесик у денному шоу «Твій день» розказала, як готувати соус ткемалі на зиму. 

Для соусу ткемалі варто взяти кислуватий сорт слив ткемалі (маленькі сливи алича) або зміксувати різні види слив (обов'язково з кислинкою). 

Для приготування соусу ткемалі знадобиться також секретний інгредієнт — м'ята омбалу (блошина або водна). М'ята омбалу має більш насичений, навіть різкуватий, аромат, ніж звичайна м'ята. Вона, як правило, росте в Грузії, але її також можна виростити вдома на городі або придбати в сухому вигляді в супермакеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіш Лорен: рецепт французького цибулево-сирного пирога від Володимира Рабчуна (відео)

Як приготувати соус ткемалі зі слив

Для того, щоб приготувати соус ткемалі необхідно взяти наступні продукти:

Для приготування соусу ткемалі необхідно:

►Проварити сливи. Для цього залити фрукти водою та проварити 10-15 хвилин, щоб вони стали м'які.
►Проварені сливи перетерти через сито.
►Взяти часник та гострий перець (кількість можна регулювати за власним смаком) 

Якщо ви хочете, щоб соус був не дуже гострий — приберіть насіння з червоного перцю. 

►Взяти листки м'яти омбалу (стебла брати не варто, бо вони жорсткі та будуть гірчити), петрушку та кінзу. Всі інгредієнти подрібнити та додати до часнику та гострого перцю. 

За бажанням до соусу можна додати тим'ян, чебрець та гілочку тархуну.

►Перемолоти часник, гострий перець та зелень за допомогою блендеру. 
►Подрібнені інгредієнти додати до перетертих слив. Суміш посолити, додати хмелі-сунелі та коріандр.

►Для заготівлі соусу зі слив на зиму суміш необхідно прокип'ятити на повільному вогні 10-15 хвилин. Розлити його в простерилізовані банки або пляшки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарнір з цвітної капусти та курка в кисло-солодкому соусі (рецепти від шеф-кухаря)

Соус ткемалі зі слив на зиму буде пасувати до шашлику, курки, сиру або картоплі. 

Дивіться відео сюжет приготування соусу ткемалі зі слив:

Loading...

Більше новин