Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Гарнір з цвітної капусти та курка в кисло-солодкому соусі (рецепти від шеф-кухаря)

Для того, аби приготувати такі незвичні та смачні страви, знадобиться лише декілька інгредієнтів та 20 хвилин вільного часу.

Шеф-кухар Сергій Башинський не боїться експериментувати, адже на професійній кухні вже 15 років. Він навчався кулінарній майстерності в Україні, Італії, США. Улюблена кухня – азійська, саме тому додає азійські соуси чи інші деталі до своїх шедеврів, а фірмовою стравою вважає качку, запечену в духовці. Проте сьогодні в студії денного шоу "Твій день" кулінарний експерт дасть майстер-клас по приготуванню гарніру з цвітної капусти та курки в кисло-солодкому соусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молода картопля з маком та салат з бринзою: пригадуємо давні українські рецепти з дослідницею гастрономічної культури Оленою Брайченко

Рецепт ізраїльської кухні: гарнір з цвітної капусти. Етапи приготування:

  1. Спочатку треба відварити цвітну капусту.
  2. Викладаємо на пергамент, посипаємо сіллю, паприкою та оливковою олією.
  3. Для соусу цвітної капусти: натерти сир пармезан, додати вершки та буряковий фреш. Смачного!

Порада: Краще викладати на пергамент капусту саме великим шматком. В Ізраїлі найчастіше це подають з гострим томатним соусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Млинці на пиві з оселедцевою пастою: оригінальний рецепт відомої страви від Руслана Сенічкіна

Рецепт курки в кисло-солодкому соусі

Для приготування такої смакоти нам знадобляться:

  1. Філе куряче – 360 г
  2. Цибуля – 60 г
  3. Перець болгарський – 60 г
  4. Стручкова квасоля – 30 г
  5. Кукурудза – 40 г
  6. Олія соняшникова – 50 г
  7. Часник – 4 г
  8. Арахіс – 20 г
  9. Соус кисло-солодкий чілі – 20 г
  10. Корінь імбиру
  11. Сіль
  12. Перець.

Етапи приготування курки в кисло-солодкому соусі:

  1. Беремо куряче філе. Порада: зазвичай китайці готують її в фритюрі, смажать, ріжуть шматочками та в крохмаль. 
  2. Чистимо імбир, нарізаємо тонкими соломинками.
  3. Додаємо синю цибулю (ріжемо великими слайсами), болгарський перець та спаржевих фасоль.
  4. Нарізаємо шматочками куряче філе, відправляємо в духовку.
  5. Поливаємо куряче філе зверху кисло-солодким соусом, посипаємо арахісом. Смачного!

2021-08-10
Новини
Новини