Гарнір з цвітної капусти та курка в кисло-солодкому соусі (рецепти від шеф-кухаря)
Для того, аби приготувати такі незвичні та смачні страви, знадобиться лише декілька інгредієнтів та 20 хвилин вільного часу.
Шеф-кухар Сергій Башинський не боїться експериментувати, адже на професійній кухні вже 15 років. Він навчався кулінарній майстерності в Україні, Італії, США. Улюблена кухня – азійська, саме тому додає азійські соуси чи інші деталі до своїх шедеврів, а фірмовою стравою вважає качку, запечену в духовці. Проте сьогодні в студії денного шоу "Твій день" кулінарний експерт дасть майстер-клас по приготуванню гарніру з цвітної капусти та курки в кисло-солодкому соусі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молода картопля з маком та салат з бринзою: пригадуємо давні українські рецепти з дослідницею гастрономічної культури Оленою Брайченко
Рецепт ізраїльської кухні: гарнір з цвітної капусти. Етапи приготування:
- Спочатку треба відварити цвітну капусту.
- Викладаємо на пергамент, посипаємо сіллю, паприкою та оливковою олією.
- Для соусу цвітної капусти: натерти сир пармезан, додати вершки та буряковий фреш. Смачного!
Порада: Краще викладати на пергамент капусту саме великим шматком. В Ізраїлі найчастіше це подають з гострим томатним соусом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Млинці на пиві з оселедцевою пастою: оригінальний рецепт відомої страви від Руслана Сенічкіна
Рецепт курки в кисло-солодкому соусі
Для приготування такої смакоти нам знадобляться:
- Філе куряче – 360 г
- Цибуля – 60 г
- Перець болгарський – 60 г
- Стручкова квасоля – 30 г
- Кукурудза – 40 г
- Олія соняшникова – 50 г
- Часник – 4 г
- Арахіс – 20 г
- Соус кисло-солодкий чілі – 20 г
- Корінь імбиру
- Сіль
- Перець.
Етапи приготування курки в кисло-солодкому соусі:
- Беремо куряче філе. Порада: зазвичай китайці готують її в фритюрі, смажать, ріжуть шматочками та в крохмаль.
- Чистимо імбир, нарізаємо тонкими соломинками.
- Додаємо синю цибулю (ріжемо великими слайсами), болгарський перець та спаржевих фасоль.
- Нарізаємо шматочками куряче філе, відправляємо в духовку.
- Поливаємо куряче філе зверху кисло-солодким соусом, посипаємо арахісом. Смачного!