Різдвяний піст: коли починається та закінчується, що можна їсти

Коли починається Різдвяний піст?

Незабаром стартують новорічні свята, до яких входить одне з найголовніших православних свят – Різдво. Перед ним обов'язково віряни проходять Різдвяний піст. Коли закінчується та починається піст, а також що можна їсти в Різдвяний піст 2021?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний календар на листопад 2021: дати великих свят

Коли починається Різдвяний піст в Україні

Піст триває 40 днів. Стартує з кінця осені, 28 листопада, та закінчується у Святвечір, 6 січня

Ступені строгості Різдвяного посту:

  • Відмова від їжі (через те, що Христос протягом 40 днів, поки створював Землю, нічого не їв)
  • Гаряча їжа з або без рослинної олії
  • Вживання риби в деякі дні
  • Сухоїдіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Магнітні бурі на листопад 2021: календар безпечних та небезпечних для самопочуття днів

Що можна та не можна їсти в Різдвяний піст

Продукти, які можна їсти в піст:

В піст не треба голодувати. Можна харчуватись звичайною, легкою, дієтичною їжею. Слід їсти небагато, але часто. Проте під час Різдвяного посту слід відмовитись від деяких продуктів.

Продукти, які не можна їсти в піст:

  1. м'ясо
  2. молоко та будь-які інші молочні продукти
  3. алкоголь (окрім вина в деякі дні)
  4. яйця.

У ваших стравах обов'язково повинно бути багато білка, аби компенсувати відсутність м'яса. Також краще відмовитись від солінь, гострих та маринованих страв, адже це може погано вплинути на ваш шлунково-кишковий тракт.

Кому не варто дотримуватись Різдвяного посту: хворим на онкозахворювання, діабет, людям зі шлунковими проблемами, дітям до 7 років, вагітним та тим, хто знаходиться на реабілітації після хвороб.

Дивіться сюжет як користуватися тефлоновою пательнею без шкоди для здоров’я:

Loading...

Більше новин