Що приготувати під час відключень світла: 5 простих страв від фудблогерки для яких не потрібна плита

Фудблогерка Анна Фесенко розповіла, як без плити, газу і світла можна приготувати ситні, домашні та дуже смачні страви.

Кожен з нас хоча б раз переживав, що таке залишитися без світла, коли темрява в домі стає новою нормою, а звичайна чашка гарячого чаю перетворюється на розкіш. Проте, як каже фудблогерка Анна Фесенко, навіть у такі моменти ми не втрачаємо себе: хочемо нагодувати сім'ю, приготувати щось домашнє та відчути цей омріяний запах затишку.

Анна переконалася на власному досвід, що смачно готувати можна навіть без плити. Достатньо мати кілька простих продуктів: консерви, відварені овочі, термос з окропом і трохи винахідливості. 

Вона зібрала рецепти, які можна приготувати під час відключень світла, адже вони швидкі, ситні, а ще й перевірені особисто. За словами фудблогерки, такі рецепти народжуються не з кулінарних книжок, а з вимушених обставин реальності.

1. Кус-кус у термосі з овочами або тунцем 

Кус-кус — король всіх круп під час відключень світла. Його не треба варити й він завжди виходить ідеально.

Інгредієнти

  • ½ склянки кус-кусу
  • ½ склянки окропу (з термоса)
  • сіль, олія
  • консервована кукурудза, тунець, квасоля або горошок

Як приготувати?

Залити крупу гарячою водою, закрити термос чи посудину й залишити на 5–7 хвилин. Потім за смаком додайте овочі або рибу і тепла, поживна страва готова.

2. Вінегрет 

Це ідеальний варіант, якщо заздалегідь зварити буряк, моркву й картоплю. До речі, відварені овочі тримайте в холодильнику в шкірці, тоді вони зберігаються до 4 днів.

Інгредієнти

  • відварені буряк, картопля, морква
  • солоні огірки
  • консервований горошок або квасоля
  • олія

Як приготувати? 

Овочі порізати, змішати з огірками та горошком, додати олію. Готовий вінігрет без цибулі може зберігатися 1–2 дні.

3. Салат із консерви за 5 хвилин 

Простий, поживний і дуже швидкий варіант для вашої страви.

Інгредієнти

  • тунець або квасоля
  • кукурудза
  • свіжі або солоні огірки
  • зелень, олія, лимонний сік

Як приготувати?

Змішати всі інгредієнти — і все, салат готовий. Крім того, він зберігається 2–3 дні.

4. Мімоза при ліхтарику 

Цей салат не вимагає техніки й довгих приготувань.

Інгредієнти

  • консервована риба (сардини, скумбрія, тунець)
  • варені яйця
  • картопля, морква
  • майонез

Як приготувати?

Усі продукти можна просто порізати ножем, терка не обов’язкова. Потрібно все змішати й подати. Зберігається такий салат до 2 днів.

5. Салат Білочка

Він ніжний, ситний і дуже домашній. Також — це ідеальний варіант намазки на хліб.

Інгредієнти

  • 2 плавлені сирки
  • 3 варені яйця
  • 1–2 зубчики часнику
  • 2–3 ст. ложки майонезу

Як приготувати?

Натерти або дрібно порізати сирки та яйця, додати часник і майонез та все перемішати. Цей салат чудово смакує з тостами чи хлібом.

Крім того, Анна переконана, що навіть при світлі свічок можна створити щось смачне, просте й по-справжньому затишне. Головне ваше бажання!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачніше, ніж в будь-якій піцерії: простий рецепт апетитної домашньої піци від фудблогерки

Останні новини