Що приготувати під час відключень світла: 5 простих страв від фудблогерки для яких не потрібна плита
Фудблогерка Анна Фесенко розповіла, як без плити, газу і світла можна приготувати ситні, домашні та дуже смачні страви.
Кожен з нас хоча б раз переживав, що таке залишитися без світла, коли темрява в домі стає новою нормою, а звичайна чашка гарячого чаю перетворюється на розкіш. Проте, як каже фудблогерка Анна Фесенко, навіть у такі моменти ми не втрачаємо себе: хочемо нагодувати сім'ю, приготувати щось домашнє та відчути цей омріяний запах затишку.
Анна переконалася на власному досвід, що смачно готувати можна навіть без плити. Достатньо мати кілька простих продуктів: консерви, відварені овочі, термос з окропом і трохи винахідливості.
Вона зібрала рецепти, які можна приготувати під час відключень світла, адже вони швидкі, ситні, а ще й перевірені особисто. За словами фудблогерки, такі рецепти народжуються не з кулінарних книжок, а з вимушених обставин реальності.
1. Кус-кус у термосі з овочами або тунцем
Кус-кус — король всіх круп під час відключень світла. Його не треба варити й він завжди виходить ідеально.
Інгредієнти
- ½ склянки кус-кусу
- ½ склянки окропу (з термоса)
- сіль, олія
- консервована кукурудза, тунець, квасоля або горошок
Як приготувати?
Залити крупу гарячою водою, закрити термос чи посудину й залишити на 5–7 хвилин. Потім за смаком додайте овочі або рибу і тепла, поживна страва готова.
2. Вінегрет
Це ідеальний варіант, якщо заздалегідь зварити буряк, моркву й картоплю. До речі, відварені овочі тримайте в холодильнику в шкірці, тоді вони зберігаються до 4 днів.
Інгредієнти
- відварені буряк, картопля, морква
- солоні огірки
- консервований горошок або квасоля
- олія
Як приготувати?
Овочі порізати, змішати з огірками та горошком, додати олію. Готовий вінігрет без цибулі може зберігатися 1–2 дні.
3. Салат із консерви за 5 хвилин
Простий, поживний і дуже швидкий варіант для вашої страви.
Інгредієнти
- тунець або квасоля
- кукурудза
- свіжі або солоні огірки
- зелень, олія, лимонний сік
Як приготувати?
Змішати всі інгредієнти — і все, салат готовий. Крім того, він зберігається 2–3 дні.
4. Мімоза при ліхтарику
Цей салат не вимагає техніки й довгих приготувань.
Інгредієнти
- консервована риба (сардини, скумбрія, тунець)
- варені яйця
- картопля, морква
- майонез
Як приготувати?
Усі продукти можна просто порізати ножем, терка не обов’язкова. Потрібно все змішати й подати. Зберігається такий салат до 2 днів.
5. Салат Білочка
Він ніжний, ситний і дуже домашній. Також — це ідеальний варіант намазки на хліб.
Інгредієнти
- 2 плавлені сирки
- 3 варені яйця
- 1–2 зубчики часнику
- 2–3 ст. ложки майонезу
Як приготувати?
Натерти або дрібно порізати сирки та яйця, додати часник і майонез та все перемішати. Цей салат чудово смакує з тостами чи хлібом.
Крім того, Анна переконана, що навіть при світлі свічок можна створити щось смачне, просте й по-справжньому затишне. Головне ваше бажання!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачніше, ніж в будь-якій піцерії: простий рецепт апетитної домашньої піци від фудблогерки
