Смачніше, ніж в будь-якій піцерії: простий рецепт апетитної домашньої піци від фудблогерки
Фудблогерка Ганна Фесенко поділилася улюбленим сімейним рецептом домашньої піци, яку вона готує разом із сином.
Піца — це страва, яку люблять всі. Вона може бути простою чи вишуканою, з тонким італійським тістом або пухкою домашньою основою, але завжди асоціюється з теплом, затишком в родинному колі. Саме тому її так часто готують вдома, адже аромат свіжої випічки та розплавленого сиру додають справжньої атмосфери.
«Домашня піца — це улюблений рецепт мого сина, — розповідає фудблогерка Ганна Фесенко. — Він часто підходить і каже: «Мамо, приготуємо піцу?». Я іноді жартую, що може, краще в піцерію, але син серйозно відповідає: «Ні, найсмачніша піца у світі — це твоя, домашня». Ну після таких слів я вже не відмовляюся і ми разом творимо смакоту».
Рецепт домашньої піци від Ганни Фесенко
Інгредієнти для тіста
- 300 мл теплої води
- 1 ст. л. сухих дріжджів (не повна) або 20 г свіжих
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 1 ст. л. олії
- італійські трави або орегано — на смак
- приблизно 450–500 г борошна (тісто має бути злегка липким, але не рідким)
- манка «семоліна» для підсипання
Для соусу
- 200 г томатного пюре або подрібнених помідорів
- 1 зубчик часнику (подрібнити або видавити)
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. цукру
- сіль, перець — за смаком
- дрібка орегано або базиліку
Для начинки
- домашній соус для піци
- 2–3 помідори, гриби, кукурудза — усе за смаком
- ковбаса (за бажанням)
- сир, краще моцарела
Приготування
► Соус: на олії швидко обсмажте часник, додайте томати, цукор, спеції. Проваріть 5–7 хвилин — соус готовий.
► Зробіть опару: розведіть дріжджі в теплій воді (приблизно 70 мл) з цукром, залиште на 10 хвилин.
► Замісіть тісто: додайте решту теплої води, сіль, трави та борошно. У кінці влийте олію. Дайте тісту піднятися, присипте його борошном і залиште в теплому місці на 1 годину.
► Далі підготуйте основу. Робочу поверхню посипте борошном і манкою. Розділіть тісто на дві частини.
► Сформуйте піцу: розтягніть руками у коло (як справжні італійці) й викладіть на деко з пергаментом.
► Додайте вашу начинку. Змастіть основу соусом, викладіть помідори, ковбасу, гриби та посипте сиром.
► Випікання. Дайте піці «відпочити» ще 10 хвилин та випікайте при 180°C близько 15 хвилин і до золотистої скоринки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баклажанові рулетики з горіхами і крем-сиром: рецепт Руслана Сенічкіна
