Що приготувати з варених яєць після Великодня: 4 прості та смачні рецепти
Ці рецепти стануть у пригоді не тільки після Великодня, а й у будь-який день, коли в холодильнику лишились варені яйця, а у вас — натхнення на кулінарні експерименти!
Великдень — одне з найочікуваніших свят у році. Воно об'єднує родину за щедрим столом, наповнює дім ароматами пасок і сміху під час «боїв» крашанками. Як заведено, кожен приносить у гості паску та кілька крашанок, а хрещеники повертаються додому з барвистими писанками. Врешті-решт, свято минає, а в холодильнику залишається добрий запас варених яєць.
Проте не варто недооцінювати звичайне варене яйце — трохи фантазії, і з нього виходять цікаві, оригінальні й смачні страви. Що ж робити з цим скарбом? Просто їсти з сіллю — нецікаво. Саме тому ми підготували для вас добірку нескладних, але дуже смачних рецептів, які допоможуть вам урізноманітнити післясвяткове меню.
1. Грінки з тунцем та яйцем
Ситна і водночас легка намазка — ідеальний варіант для сніданку, перекусу або навіть святкового столу. Її можна подати на грінках, брускетах, у тарталетках чи навіть як доповнення до перших страв.
Freepik
Інгредієнти:
4 варені яйця
200 г консервованого тунця у власному соку
½ пачки міксу салатів
2 ст. л. сметани або майонезу
сіль, перець — на смак
батон або тостовий хліб
Приготування:
Яйця натріть на великій тертці.
Тунець розімніть виделкою.
Салат подрібніть.
Змішайте всі інгредієнти, додайте сіль, перець, сметану або майонез.
Намажте на підсушений хліб або свіжі скибочки батона.
2. Весняний салат із редискою та йогуртовою заправкою
Свіжий, легкий, з приємною хрусткістю — ідеально для обіду чи легкої вечері.
Freepik
Інгредієнти:
4 варені яйця
8 редисок
1 свіжий огірок
3–4 пера зеленої цибулі
30 г грецького йогурту
1 ч. л. лимонного соку
сіль, перець — на смак
Приготування:
Яйця наріжте на 6 частинок.
Редиску та огірок наріжте кільцями.
Подрібніть зелену цибулю.
Усе змішайте, посоліть, поперчіть, збризніть лимонним соком і заправте йогуртом.
3. Майонез із варених яєць
Так, ви не помилилися! З варених яєць можна приготувати справжній домашній майонез — корисний, оригінальний і дуже смачний. Його можна мазати на хліб, додавати до салатів або використовувати як соус.
Freepik
Інгредієнти:
4 варені яйця
80 мл води
80 мл олії
20 г яблучного оцту
1 ч. л. гірчиці
дрібка солі
дрібка перцю
Приготування:
Варені яйця почистьте, наріжте.
Змішайте всі інгредієнти у чаші блендера.
Перебийте до однорідної кремової текстури.
Додавайте у майонез зелень, солоні огірки, часник або спеції — і щоразу смак буде новим!
4. Фаршировані яйця з тунцем
Ці фаршировані яйця не тільки смачні, а й красиві — завдяки натуральному фарбуванню білків шпинатом, буряковою пудрою та куркумою.
Klopotenko
Інгредієнти:
6 варених яєць
1 банка консервованого тунця в олії (185 г)
50 г сиру Маскарпоне
60 г замороженого шпинату
2 ч. л. куркуми
трохи бурякової пудри
1 ч. л. приправи до риби
сіль — за смаком
Приготування:
Яйця почистьте, розріжте навпіл, вийміть жовтки.
Білки замочіть на 30 хв у розчині з куркуми, шпинату та бурякової пудри для яскравого кольору.
Жовтки перемніть з тунцем (разом з олією), додайте сир Маскарпоне, приправу до риби та сіль.