Вересень на Херсонщині особливий, зазначає українська фуд-блогерка Ганна Фесенко. Саме в цей період достигають найсоковитіші овочі — баклажани, помідори, перці. Тож Ганна Фесенко радить не втрачати шанс і приготувати особливе соте, щоб насолодитися ним одразу або зберегти кілька баночок на холодні зимові дні.
«Соте з баклажанів — це літо, яке ми забираємо із собою в осінь», — зазначає блогерка.
Інгредієнти
Приготування
► Наріжте баклажани соломкою, посоліть і залиште на 15 хвилин, щоб зникла гіркота. Потім промийте й обсушіть.
► Обсмажте баклажани на сковороді до золотистої скоринки та перекладіть у каструлю.
► Окремо обсмажте цибулю, моркву й перець, додайте натерті або подрібнені помідори. Тушкуйте до появи соусної текстури.
► Перекладіть овочі до баклажанів, додайте часник, приправте сіллю та перцем і тушкуйте разом 15 хвилин.
► Подавати можна одразу, посипавши зеленню, або розкласти соте в стерильні банки, залити гарячим соусом і закатати кришками для зберігання на зиму.
За словами Ганни Фесенко, вересневе соте — це коли осінь тільки починається, але на столі ще стоїть літо. Тож спробуйте це перевірити і ви.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найпростіший осінній десерт за 30 хвилин: ідеальна галета з фруктами за рецептом фуд-блогерки з Херсона