"У мене помер дідусь 26-го:( У мене рана на спині": Катерина Осадча відкрила виставку щоденників маленьких українців, які пережили жахи окупації

Виставка демонструє 14 особистих історій маленьких українців, які відчули на собі російську агресію.

Ведуча "Голосу країни" та авторка проєкту "Знайти своїх" Катерина Осадча в мерії Амстердама відкрила виставку з щоденниками і малюнками українських дітей, які пережили жахи війни і окупації. Мета виставки «Щоденники війни: непочуті голос українських дітей» - нагадувати світу, що війна поруч, діти помирають, страждають і це має закінчитися. Виставка демонструє 14 особистих історій маленьких українців, котрі на собі відчули руйнівні наслідки російської агресії.

«Я добре поспав, прокинувся та посміхнувся. Ще у мене помер дідусь 26-го:( У мене рана на спині …. березень 2022. Це цитата з щоденника десятирічного Єгора Кравцова, який писав його в підвалі в Маріуполі, - поділилась Катерина у своєму Інстаграмі. - Рівно 70 років до того у липні 1942 свій щоденник почала вести Анна Франк, переховуючись з батьками від нацистів в своєму будинку в Амстердамі. Історію Анни Франк знають у всьому світі, але не весь світ усвідомлює, що історія повторюється і тепер українські діти пишуть щоденники».

Ведуча разом із відомим на весь світ диригентом Лоренцо Віотті зачитала гостям відкриття уривки дитячих щоденників і не змогла стримати емоцій:

«Сльози з очей котилися самі собою, хоча я ретельно готувалась, щоб не розревітися перед гостями відкриття».

Далі виставка вирушить іншими містами Європи і буде також представлена в Україні. В Амстердамі виставка триватиме до кінця вересня.

Нагадаємо, побачити історії зниклих українців, а також родин, яким пощастило воз’єднатись, можна щоп’ятниці о 22:45 у спільному проєкті Катерини Осадчої та телеканалу «1+1 Україна» «Знайти своїх» у новинному марафоні «Єдині новини».

Більше новин