"У мене помер дідусь 26-го:( У мене рана на спині": Катерина Осадча відкрила виставку щоденників маленьких українців, які пережили жахи окупації

Катерина Осадча відкрила виставку «Щоденники війни: непочуті голос українських дітей»

Виставка демонструє 14 особистих історій маленьких українців, які відчули на собі російську агресію.

Поділитися:

Ведуча "Голосу країни" та авторка проєкту "Знайти своїх" Катерина Осадча в мерії Амстердама відкрила виставку з щоденниками і малюнками українських дітей, які пережили жахи війни і окупації. Мета виставки «Щоденники війни: непочуті голос українських дітей» - нагадувати світу, що війна поруч, діти помирають, страждають і це має закінчитися. Виставка демонструє 14 особистих історій маленьких українців, котрі на собі відчули руйнівні наслідки російської агресії.

«Я добре поспав, прокинувся та посміхнувся. Ще у мене помер дідусь 26-го:( У мене рана на спині …. березень 2022. Це цитата з щоденника десятирічного Єгора Кравцова, який писав його в підвалі в Маріуполі, - поділилась Катерина у своєму Інстаграмі. - Рівно 70 років до того у липні 1942 свій щоденник почала вести Анна Франк, переховуючись з батьками від нацистів в своєму будинку в Амстердамі. Історію Анни Франк знають у всьому світі, але не весь світ усвідомлює, що історія повторюється і тепер українські діти пишуть щоденники».

Катя Осадча

Ведуча разом із відомим на весь світ диригентом Лоренцо Віотті зачитала гостям відкриття уривки дитячих щоденників і не змогла стримати емоцій:

«Сльози з очей котилися самі собою, хоча я ретельно готувалась, щоб не розревітися перед гостями відкриття».

Катя Осадча фото

Далі виставка вирушить іншими містами Європи і буде також представлена в Україні. В Амстердамі виставка триватиме до кінця вересня.

Нагадаємо, побачити історії зниклих українців, а також родин, яким пощастило воз’єднатись, можна щоп’ятниці о 22:45 у спільному проєкті Катерини Осадчої та телеканалу «1+1 Україна» «Знайти своїх» у новинному марафоні «Єдині новини».

Новини по темі