Кінець липня — це сезон спілої смородини та малини. Хтось відразу готує лише свіжі ягоди, інші ж навпаки заморожують для подальшого використання.
Ведуча Сніданку з 1+1 Валентина Хамайко поділилась універсальним рецептом варення, яке завдяки замороженим ягодам можна готувати хоч цілий рік — це варення зі смородини та малини. Саме комбінація солодкої малини та кислої смородини додасть варенню особливої нотки.
Валентинко Хамайко також зазначає, що полюбляє готувати цей рецепт із заморожених ягід:
«Це варення роблю із заморожених ягід, наприклад, можна змішати смородину з малиною. Зручно те, що ягоди завжди можна заморозити в сезон або вже купити заморожені в магазині й приготувати його незалежно від сезону»
Та попри це, якщо вам до вподоби лише свіжі ягоди — рецепту це ніяк не зашкодить.
Що нам знадобиться:
Як приготувати:
«У варення виходить смак свіжих ягід. Уже наступного дня після приготування воно стає приємним, густим і ароматним. Секрет у натуральному пектині, у такому варенні значно менше цукру і довго воно не зберігається. Тож готуйте стільки, скільки з'їсте за тиждень!», – зазначає каже Валентина Хамайко.
Також Валентина Хамайко зазначає, що пектин можна знайти на всіх пекарських і кондитерських сайтах або магазинах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є один маленький секрет: Валентина Хамайко поділилася рецептом варення з полуниці