Простий і швидкий рецепт: Валентина Хамайко розповіла, як приготувати варення зі смородини та малини за 15 хвилин

Валентина Хамайко поділилась, як за 15 хвилин приготувати смачне варення зі смородини та малини

Кінець липня — це сезон спілої смородини та малини. Хтось відразу готує лише свіжі ягоди, інші ж навпаки заморожують для подальшого використання.

Ведуча Сніданку з 1+1 Валентина Хамайко поділилась універсальним рецептом варення, яке завдяки замороженим ягодам можна готувати хоч цілий рік — це варення зі смородини та малини. Саме комбінація солодкої малини та кислої смородини додасть варенню особливої нотки.

Валентинко Хамайко також зазначає, що полюбляє готувати цей рецепт із заморожених ягід:

«Це варення роблю із заморожених ягід, наприклад, можна змішати смородину з малиною. Зручно те, що ягоди завжди можна заморозити в сезон або вже купити заморожені в магазині й приготувати його незалежно від сезону»

Та попри це, якщо вам до вподоби лише свіжі ягоди — рецепту це ніяк не зашкодить.

Рецепт варення зі смородини та малини від Валентини Хамайко

Валентина Хамайко

Що нам знадобиться:

  • Ягоди (смородина, малина або їхня суміш) – 500 г
  • Цукор – 250 г
  • Пектин (яблучний або апельсиновий) – 1,5 чайної ложки

Як приготувати:

  1. Засипаємо всі заморожені ягоди цукром (200 г).
  2. 50 г цукру змішуємо з пектином.
  3. Як тільки ягоди розморозяться, ставимо їх на середній вогонь і доводимо до кипіння.
  4. Після цього помішуючи додаємо цукор, змішаний з пектином.
  5. Коли ввели пектин, кип'ятимо ще 1 хвилину і вимикаємо вогонь.
  6. Після остигання, варення ставимо в холодильник.

«У варення виходить смак свіжих ягід. Уже наступного дня після приготування воно стає приємним, густим і ароматним. Секрет у натуральному пектині, у такому варенні значно менше цукру і довго воно не зберігається. Тож готуйте стільки, скільки з'їсте за тиждень!», – зазначає каже Валентина Хамайко.

Також Валентина Хамайко зазначає, що пектин можна знайти на всіх пекарських і кондитерських сайтах або магазинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є один маленький секрет: Валентина Хамайко поділилася рецептом варення з полуниці

Більше новин