Простий і швидкий рецепт: Валентина Хамайко розповіла, як приготувати варення зі смородини та малини за 15 хвилин

Валентина Хамайко поділилась, як за 15 хвилин приготувати смачне варення зі смородини та малини

Валентина Хамайко поділилась, як за 15 хвилин приготувати смачне варення зі смородини та малини

Поділитися:

Кінець липня — це сезон спілої смородини та малини. Хтось відразу готує лише свіжі ягоди, інші ж навпаки заморожують для подальшого використання.

Ведуча Сніданку з 1+1 Валентина Хамайко поділилась універсальним рецептом варення, яке завдяки замороженим ягодам можна готувати хоч цілий рік — це варення зі смородини та малини. Саме комбінація солодкої малини та кислої смородини додасть варенню особливої нотки.

Валентинко Хамайко також зазначає, що полюбляє готувати цей рецепт із заморожених ягід:

«Це варення роблю із заморожених ягід, наприклад, можна змішати смородину з малиною. Зручно те, що ягоди завжди можна заморозити в сезон або вже купити заморожені в магазині й приготувати його незалежно від сезону»

Та попри це, якщо вам до вподоби лише свіжі ягоди — рецепту це ніяк не зашкодить.

Рецепт варення зі смородини та малини від Валентини Хамайко

Варення
Валентина Хамайко

Що нам знадобиться:

  • Ягоди (смородина, малина або їхня суміш) – 500 г
  • Цукор – 250 г
  • Пектин (яблучний або апельсиновий) – 1,5 чайної ложки

Як приготувати:

  1. Засипаємо всі заморожені ягоди цукром (200 г).
  2. 50 г цукру змішуємо з пектином.
  3. Як тільки ягоди розморозяться, ставимо їх на середній вогонь і доводимо до кипіння.
  4. Після цього помішуючи додаємо цукор, змішаний з пектином.
  5. Коли ввели пектин, кип'ятимо ще 1 хвилину і вимикаємо вогонь.
  6. Після остигання, варення ставимо в холодильник.

«У варення виходить смак свіжих ягід. Уже наступного дня після приготування воно стає приємним, густим і ароматним. Секрет у натуральному пектині, у такому варенні значно менше цукру і довго воно не зберігається. Тож готуйте стільки, скільки з'їсте за тиждень!», – зазначає каже Валентина Хамайко.

Також Валентина Хамайко зазначає, що пектин можна знайти на всіх пекарських і кондитерських сайтах або магазинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є один маленький секрет: Валентина Хамайко поділилася рецептом варення з полуниці

Новини по темі