Простий і швидкий рецепт: Валентина Хамайко розповіла, як приготувати варення зі смородини та малини за 15 хвилин
Валентина Хамайко поділилась, як за 15 хвилин приготувати смачне варення зі смородини та малини
Кінець липня — це сезон спілої смородини та малини. Хтось відразу готує лише свіжі ягоди, інші ж навпаки заморожують для подальшого використання.
Ведуча Сніданку з 1+1 Валентина Хамайко поділилась універсальним рецептом варення, яке завдяки замороженим ягодам можна готувати хоч цілий рік — це варення зі смородини та малини. Саме комбінація солодкої малини та кислої смородини додасть варенню особливої нотки.
Валентинко Хамайко також зазначає, що полюбляє готувати цей рецепт із заморожених ягід:
«Це варення роблю із заморожених ягід, наприклад, можна змішати смородину з малиною. Зручно те, що ягоди завжди можна заморозити в сезон або вже купити заморожені в магазині й приготувати його незалежно від сезону»
Та попри це, якщо вам до вподоби лише свіжі ягоди — рецепту це ніяк не зашкодить.
Рецепт варення зі смородини та малини від Валентини Хамайко
Що нам знадобиться:
- Ягоди (смородина, малина або їхня суміш) – 500 г
- Цукор – 250 г
- Пектин (яблучний або апельсиновий) – 1,5 чайної ложки
Як приготувати:
- Засипаємо всі заморожені ягоди цукром (200 г).
- 50 г цукру змішуємо з пектином.
- Як тільки ягоди розморозяться, ставимо їх на середній вогонь і доводимо до кипіння.
- Після цього помішуючи додаємо цукор, змішаний з пектином.
- Коли ввели пектин, кип'ятимо ще 1 хвилину і вимикаємо вогонь.
- Після остигання, варення ставимо в холодильник.
«У варення виходить смак свіжих ягід. Уже наступного дня після приготування воно стає приємним, густим і ароматним. Секрет у натуральному пектині, у такому варенні значно менше цукру і довго воно не зберігається. Тож готуйте стільки, скільки з'їсте за тиждень!», – зазначає каже Валентина Хамайко.
Також Валентина Хамайко зазначає, що пектин можна знайти на всіх пекарських і кондитерських сайтах або магазинах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є один маленький секрет: Валентина Хамайко поділилася рецептом варення з полуниці