Є один маленький секрет: Валентина Хамайко поділилася рецептом варення з полуниці

Валентина Хамайко розповіла, як приготувати смачне варення з полуниці та поділилася рецептом батьків чоловіка

Валентина Хамайко, ведуча Сніданку з 1+1 поділилася смачним рецептом варення із полуниці, який вона запозичила у батьків чоловіка.

Ведуча зазначила, що у приготуванні цього варення є один маленький секрет. Дуже важливо, щоб полуниця залишалася з хвостиком.

«Зривайте тільки листочки між самою ягідкою та хвостиком. Це є обов'язковою умовою для отримання ідеального варення!», - каже Хамайко.

Рецепт варення із полуниці від Валентини Хамайко

Інгредієнти:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор – 800 г

Приготування:

  1. Кладу в каструлю полуницю, засипаю цукром і чекаю, поки вона дасть сік. Це може зайняти 5-6 годин, тому можете просто залишити на ніч.
  2. Коли полуниця пустила сік, ставимо на вогонь і повільно доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь і чекаємо поки полуниця охолоне.
  3. У такий спосіб доводимо варення до кипіння ще 3 рази, не забуваємо за маленький вогонь.
  4. А вчетверте розливаємо у стерилізовані баночки.
  5. Необхідно лише два інгредієнти, а в результаті отримуємо неймовірно ароматне і смачне варення, де кожна ягідка зберегла свою форму, не пом'ялася.

«Де кожну ягідку можна взяти за хвостик та насолодитися смаком! Нічого подібного ще не бачила, виглядає дуже ефектно та незвично. Дякую за рецепт батькам чоловіка!», - підсумувала ведуча.

Раніше Людмила Барбір розповіла, як приготувати вишні у власному соку та поділилася простим рецептом своєї мами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З оливковою олією та ароматними травами: рецепт в'ялених томатів від Руслана Сенічкіна

Більше новин