«Мене вісім разів возили на аудіоекспертизу»: захисник острова Зміїний Влад Задорін розповів, як росіяни намагалися дізнатися автора легендарної фрази про російський корабель 

Захисник острова Зміїний, Влад Задорін розповів про пекло російського полону та поділився планами на майбутнє

Ведуча ТСН та 1+1 Марафон Марічка Падалко взяла відверте інтерв’ю у захисника острова Зміїний Влада Задоріна, який був там з перших днів повномасштабного вторгнення. Захисник розповів, як над українськими військовими знущалися в російському полоні за знамениту фразу «Рускій воєнний корабль…», як проходили 679 днів полону, чому і досі в нього немає жодної нагороди та про діяльність в тилу. 

Влад Задорін — захисник острова Зміїний, український герой, який провів майже два роки в російському полоні, повернувся додому і, фактично, за життя став живою легендою України. 

1+1 media

В інтерв’ю Марічці Падалко військовий розповів, як намагалися російські військові дізнатись, хто саме з військовополонених сказав ту легендарну для українського народу фразу про корабель. Наприклад, Влада особисто вісім разів возили на аудіоекспертизу.

«Брали мій голос. Я читав казки російською мовою і вони порівнювали мій голос із записом. Мене 8 разі возили. Я з першого разу зрозумів, що тут щось не так. І я кожного разу старався змінювати голос: десь тон змінив, десь інтонацію, щоб заплутати максимально» — поділився захисник. 

Також Задорін розповів, як жив у полоні цілих 679 днів замість трьох очікуваних. Військовий зізнався, що за період перебування в полоні в нього було дві спроби суїциду. За його словами, перший раз був напередодні Нового року, а другий — після невдалого обміну, де лише його одного зі Зміїного не обміняли.

«Мене одного не обміняли і я на цьому фоні дуже засмутився, накрутив собі зайвого, думав, що, можливо, це я щось не те сказав, не те зробив, що це в мені причини… Я не враховував, що на це можуть впливати якісь зовнішні фактори. Вони не пояснювали, чому так сталося, бо вони самі того не знають» — розповів захисник. 

Влад Задорін також поділився з Марічкою Падалко своїми планами на найближче майбутнє. Так, зараз військовий займається розвитком ветеранського руху Veterans HUB. Це одеська громадська організація, яка допомагає військовослужбовцям в реабілітації, надає юридичну допомогу, допомагає у відновлені ментального та фізичного здоров’я. 

«Ми відправляємо наших хлопців у реабілітаційні центри, допомагаємо їх рідним. Також я працюю на напрямку з військовополоненими. Для мене це дуже важка справа, тому що я сам був військовополоненим, я знаю, що це таке, знаю, що їм потрібно», — поділився військовий. 

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Не мають права розділяти нашу перемогу»: режисер Любомир Левицький висловився про «інертних» українців за кордоном та розповів про роботу над новим фільмом

Більше новин