Королівський стиль: Найкрасивіші весільні сукні усіх часів

У яких вбраннях виходили заміж найвідоміші королівські особи світу?

Ці наречені обирали для своєї особливої події найкрасивіші сукні, які увійшли в історію та досі зачаровують модниць в усьому світу. Дорогоцінне каміння, найкращі тканини та мереживо ручної роботи — від їх весільних вбрань неможливо відвести погляду. Пропонуємо пригадати 11 найкращих весільних суконь королівських наречених, які закарбувалися у моді на століття. 

КЕЙТ МІДДЛТОН ТА ВІЛЬЯМ

Сукню кембриджської герцогині Кейт Міддлтон для її весілля із британським принцом Вільямом створювала креативний директор Alexander McQueen Сара Бертон. Кейт не хотіла, щоб її сукню прикрашали велике каміння або перли, тому надала перевагу класичному мереживу ручної роботи.

МЕГАН МАРКЛ І ПРИНЦ ГАРРІ 

Для весільної церемонії герцогиня Сассекська Меган Маркл обрала вбрання Givenchy від дизайнера Клер Вейт Келлер. Сукню герцогині вже назвали найжіночнішою та найелегантнішою у сучасності. Вбрання створено, зважаючи на найкращі традиції Givenchy. При пошитті використано всього шість швів, а ключовим елементом є декольте бато. Воно має стриманий вигляд, але водночас демонструє витончені ключиці Меган. 

Родзинкою весільного образу герцогині стала фата. На ній зображені різні види квітів з усіх 53-х країн Співдружності. Довжина фати — 5 м. Її вишивали вручну шовковими нитками. Окрім квітів, на фаті зображені колоски пшениці, що вважаються символом любові і благодійності.

ДІАНА ТА ЧАРЛЬЗ

Дизайн сукні Леді Ді довго тримали в секреті. У пресі стверджується, що існувала сукня-дублер, яка б замінила пріоритетне вбрання на випадок викриття таємниці дизайну. Сукню принцеси Діани прикрашали 10 000 перлів, а шлейф простягався на 9 метрів. 

ЄЛИЗАВЕТА І ФІЛІП

Дизайном сукні для британської королеви займався офіційний королівський кутюр'є Норман Хартнелл.

«Я обійшов багато лондонських музеїв, надихався класичним живописом, і, на щастя, знайшов те, що потрібно — дівчина з картини Боттічеллі, вбрана у шовк кольору слонової кістки. Вбрання всипане квітами жасмину, аспарагусу і крихітними бутонами білих троянд. Я подумав, що усю цю флору на справжній сукні можна відтворити за допомогою кришталевих намистин і перлів», — зазначив у своїй автобіографії Норман.

ПРИНЦЕСА ЄВГЕНІЯ ТА ДЖЕК БРУКСБЕНК

Для особливої події Євгенія вбралася у мінімалістичну сукню британського бренду Peter Pilotto. Силует вбрання виконаний у класичному стилі — він чітко підкреслює талію, завдяки пишній спідниці. За допомогою V-подібного вирізу дизайнери зробили акцент на декольте принцеси. 

На сукні присутні символи, пов’язані з молодятами. До прикладу, чортополох відображає любов пари до Балморала, трилисник — символ походження Євгенії, а троянда та плющ представляють будинок пари. Цікаво, що наречена відмовилася від фати і надала перевагу тіарі Grenville, яка належала королеві Марії, її прабабусі. 

ГАБРІЕЛЛА ВІНДЗОР І ТОМАС КІНГСТОН 

Леді Габріелла позувала у витонченій весільній сукні бренду Luisa Beccaria. Відомо, що вбрання нареченої створювали понад півроку. Сукня мала ніжно-молочне, майже біле, забарвлення. Головним акцентом весільного образу став шестиметровий шлейф із мережива Valencienne écru, що нагадує флористичні мотиви. Голову Габріелли прикрасила тіара з діамантів, яку носила її бабуся й мама, і невагома фата.

ГРЕЙС КЕЛЛІ ТА РЕНЬЄ ІІІ

Сьогодні сукню княгині Монако Грейс Келлі оцінюють в 300 000 доларів. Це вбрання увійшло у п'ятірку найдорожчих весільних суконь світу. Дизайн розробила Гелен Роуз, яка часто створювала вбрання для Грейс, коли вона знімалася у фільмах. Сукня княгині була розшита брюссельським мереживом та морськими перлами. 

ШАРЛОТТА КАЗІРАГІ ТА ДМИТРО РАССАМ 

На своєму весіллі онука відомої княгині Монако Грейс Келлі — Шарлотта Казірагі, на відміну від своєї бабусі, сяяла від щастя у лаконічному вбранні. На ній — біла, напрочуд романтична та ніжна сукня з незвичайними аплікаціями та басками від Giambattista Valli. Наречена доповнила образ вельоном і стриманими прикрасами з діамантами.

Фото: @charlottexcasiraghi

КАРЛ ФІЛІП ТА СОФІЯ

Дизайном сукні для шведської принцеси Софії займалася кутюр'є Іда Сйостедт. Сукню пошили із шовку та італійської органзи. Прикрашала голову принцеси Софії діадема з діамантів і смарагдів. Корона стала спеціальним подарунком нареченій від короля і королеви Швеції Карла XVI Густава та Сільвії.

ШАРЛІН ВІТТСТОК ТА АЛЬБЕРТ ІІ

400 000 кристалів Swarovski прикрашалли сукню княгині Монако на її весіллі із князем Альбертом ІІ. Дизайном розкішної атласної сукні особисто займався Джорджіо Армані — улюблений модельєр Шарлін. Робота над сукнею тривала 2 500 годин. 

МЕРІ ТА ФРЕДЕРІК

Сукня данської принцеси Мері зроблена із 24-х метрів атласу. Низ спідниці прикрашений французьким мереживом. Голову принцеси прикрашає діамантова діадема.

Більше матеріалів на тему весілля читай на сайті 1+1:

1. Ти точно не наречена? Що не можна вдягати на весілля гостям

2. Позаздрила б навіть Меган Маркл: Яким було найрозкішніше весілля року (фото)

3. Під яку пісню Меган і Гаррі танцювали на своєму весіллі

Фото: gettyimages.com

Більше новин