У програмі «Сніданок з 1+1» телеведуча Валентина Хамайко поділилася рецептом запашного імбирного печива у вигляді ялинки та пряничного будиночка.
До Нового року залишаються лічені дні. Якщо ви ще не готові до свята, то вже час готувати смачне імбирне печиво. Такий десерт стане прекрасним доповненням до новорічного столу,, а також чудовим подарунком на Різдво для ваших близьких. Печивом можна також прикрасити і ялинку.
Читайте також: Як власноруч зробити українські ялинкові прикраси.
ТІСТО ДЛЯ ПЕЧИВА - ІНГРЕДІЄНТИ
Борошна - 425 г
Цукрова пудра - 100 г
Масло - 125 г
Меду - 100 г
Велике яйце - 1 шт.
Жовток – 1 шт.
Сода - ½ ч. л.
Кориця - ½ ч. л.
Мелений сухий імбир - ½ ч. л.
КАРАМЕЛЬ - ІНГРЕДІЄНТИ
Цукор – 100 г.
Вода – 1-2 ст. л.
ГЛАЗУР - ІНГРЕДІЄНТИ
Білок – 1
Цукрова пудра – 200 г
Лимонний сік – 1 ст.л.
ДЛЯ ДЕКОРУ
Срібні намистинки
Читайте також: 5 простих рецептів печива для святкового настрою.
ПРИГОТУВАННЯ
Можна використати спеціальний кулінарний папір або розрізати пачку з молока або соку, - каже Валентина Хамайко.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ТІСТО ДЛЯ ПЕЧИВА
Після того, як використаєте жовток, білок, що залишився знадобиться для цукрової глазурі, - підкреслює ведуча.
Частину цукрової пудри можна замінити на ванільну цукрову пудру, - зауважує Валентина Хамайко.
Бажано брати темний мед. Він дасть приємний аромат та ніжний карамельний колір, - зазначає ведуча.
Зірочки можна вирізати одразу на пергаменті, так не руйнуватиметься їх форма. До того ж, не доведеться перекладати готовий виріб, - говорить Валентина Хамайко.
Печиво печеться дуже швидко, тому потрібно періодично слідкувати за його готовністю, - акцентує увагу ведуча.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ГЛАЗУР
Якщо глазур вийшла занадто густа, то її можна розвести лимонним соком або теплою водою, - каже Валентина Хамайко.
Якщо у вас немає кондитерського мішка, можна використати звичайний файл, просто відрізавши від нього малесенький куточок, - говорить ведуча.
Сироп потрібно довести до карамельного кольору, - підкреслює Валентина Хамайко.
Нагадаємо, не так давно Валентина Хамайко поділилася рецептом запашного українського бублика.