Новорічне імбирне печиво: Рецепт Валентини Хамайко
Ведуча програми «Сніданок. Вихідний» поділилася рецептом смачного імбирного печива на новорічні свята.
У програмі «Сніданок. Вихідний» телеведуча Валентина Хамайко поділилася рецептом запашного імбирного печива у вигляді ялинки та пряничного будиночка.
До Нового року залишаються лічені дні. Створюйте атмосферу свята та готуйте смачне імбирне печиво. Такий десерт стане прекрасним доповненням до новорічного столу, а також чудовим подарункомЩо подарувати на Новий рік: 10 універсальних ідей, які підійдуть кожному на Різдво для ваших близьких. Печивом можна також прикрасити і ялинку.
Читайте також: Як власноруч зробити українські ялинкові прикраси.
ТІСТО ДЛЯ ПЕЧИВА - ІНГРЕДІЄНТИ
Борошно - 425 г
Цукрова пудра - 100 г
Масло - 125 г
Мед - 100 г
Велике яйце - 1 шт.
Жовток – 1 шт.
Сода - ½ ч. л.
Кориця - ½ ч. л.
Мелений сухий імбир - ½ ч. л.
КАРАМЕЛЬ - ІНГРЕДІЄНТИ
Цукор – 100 г.
Вода – 1-2 ст. л.
ГЛАЗУР - ІНГРЕДІЄНТИ
Білок – 1
Цукрова пудра – 200 г
Лимонний сік – 1 ст.л.
ДЛЯ ДЕКОРУ
Срібні намистинки
Читайте також: 5 простих рецептів печива для святкового настрою.
ПРИГОТУВАННЯ
- Перед тим, як робити печиво, потрібно вирізати з блискучого картону невеликі шаблони зірочок. Їх має бути 7 штук різного розміру.
Можна використати спеціальний кулінарний папір або розрізати пачку з молока або соку, - каже Валентина Хамайко.
- Так само на папері потрібно вирізати шаблони для пряничного будиночка: дах та стіни.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ТІСТО ДЛЯ ПЕЧИВА
- Після того, як шаблони будуть готові, можна приступати до приготування тіста. Для цього у миску потрібно розбити 1 яйце і 1 жовток.
Після того, як використаєте жовток, білок, що залишився знадобиться для цукрової глазурі, - підкреслює ведуча.
- Туди додати 125 г масла і цукрову пудру.
Частину цукрової пудри можна замінити на ванільну цукрову пудру, - зауважує Валентина Хамайко.
- До суміші додаємо мед, дрібку солі, корицю та мелений сухий імбир.
Бажано брати темний мед. Він дасть приємний аромат та ніжний карамельний колір, - зазначає ведуча.
- Туди ж додати 1 ст.л. молока і викласти усю масу в блендер. Усе ретельно перемішати.
- Під час замішування потрібно додати пів чайної ложки соди.
- Після того, як маса буде доведена до однорідної консистенції, потрібно додати борошно і знову усе перемішати.
- Готове тісто викласти на пергамент і розкатати до товщини 5 мм.
- Шаблони із зірочками та будиночком прикласти до тіста і по одному вирізати ножем. Кожної зірочки має бути по 2 шт.
Зірочки можна вирізати одразу на пергаменті, так не руйнуватиметься їх форма. До того ж, не доведеться перекладати готовий виріб, - говорить Валентина Хамайко.
- Вирізані з тіста формочки перекласти разом з пергаментом на деко. Залишити на деякий час.
- Далі потрібно розбити 1 яйце і вкинути до нього дрібку солі. Збивати доти, доки сіль не розчиниться.
- За допомогою пензлика змастити усі вироби з тіста готовою масою.
- Деко з тістом поставити в духовку і випікати при температурі 180 градусів до рум’яного кольору.
Печиво печеться дуже швидко, тому потрібно періодично слідкувати за його готовністю, - акцентує увагу ведуча.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ГЛАЗУР
- Щоб приготувати білу глазур, потрібно взяти 1 білок і додати до нього 200 г цукрової пудри, поступово розтираючи її.
Якщо глазур вийшла занадто густа, то її можна розвести лимонним соком або теплою водою, - каже Валентина Хамайко.
- Усю глазур викласти у кондитерський мішок. За допомогою неї почати декорувати готове печиво.
Якщо у вас немає кондитерського мішка, можна використати звичайний файл, просто відрізавши від нього малесенький куточок, - говорить ведуча.
- Усі зірочки викласти по розміру одна на одну. Вони склеються між собою за допомогою глазурі.
- Кінці зірочок прикрасити срібними харчовими намистинками. Залишити висихати.
- Щоб склеїти усі деталі пряничного будиночка, варто зварити сироп. Для цього на пательні потрібно розігріти 100 г цукру, додавши 1,5 ложки води.
Сироп потрібно довести до карамельного кольору, - підкреслює Валентина Хамайко.
- Склеїти деталі будиночку за допомогою сиропу. Краї прикрасити глазур’ю.
Нагадаємо, нещодавно Валентина Хамайко поділилася рецептом запашного українського бублика.