Олексій Душка, експерт з якості продуктів, розповів, як обрати якісну червону ікру до новорічного столу.
Варто змиритися з тим фактом, що в сучасних реаліях червона ікра не може бути дешевою. Тому краще купувати її один раз на рік, але високої якості.
ФАКТОРИ, ЩО ВИЗНАЧАЮТЬ ЯКІСТЬ ІКРИ
ЯК ОБРАТИ СОРТ ІКРИ
Ікру другого гатунку краще не брати. Фактично – це відходи. Перший гатунок наполовину може містити неякісну ікру.
Найкраще обирати вищий гатунок, який на 100% складається із відбірної ікри.
Найкращою вважається ікра риби кети. Вона велика і ніжна з мінімальною гірчинкою.
Горбуша посідає другу сходинку, маючи помітну гірчинку. Така риба сподобається пивним гурманам.
Ікра нерки поступається обидвом попереднім варіантам за смаковими властивостями.
Уважно читайте, що написано на банці. Якщо вказано, що це «ікра лососевих риб», то там може бути намішано що завгодно, – наголошує Олексій Душка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Риба масового ураження: як обирати безпечну та якісну рибу.
ЯК ОБРАТИ ІКРУ ЗА ДАТОЮ ВИРОБНИЦТВА
Найкраще, щоб дата виробництва була видавлена на одній зі сторін залізної банки. Це є запорукою того, що ікра фасувалася на офіційному підприємстві.
Тоді як наклейку чи надпис можна легко підробити.
Бажано, щоб дата виготовлення припадала на липень-серпень. Це означатиме, що рибу виловили й одразу запакували. Якщо є на упаковці вказаний місяць грудень, то ікру спочатку заморожували.
У погоні за делікатесами, краще віддавайте перевагу якості над кількістю, адже немає нічого важливішого, ніж здоров'я.
Нагадаємо, нещодавно Валентина Хамайко розповідала, як приготувати новорічне імбирне печиво.