Риба масового ураження: як обирати безпечну та якісну рибу

Сьогодні у програмі «Життя без обману» ведучий Олексій Душка навчить, як обирати якісні морепродукти.

Поділитися:

Сьогодні, 11 жовтня, о 22:00 Олексій Душка, автор і ведучий розслідувального реаліті «Життя без обману», розповість телеглядачам про те, чи варто переплачувати за дорогу червону рибу, як обрати якісні морепродукти, та не купувати лід за ціною риби.

Риба - один з основних продуктів, який має бути в раціоні кожної людини, адже риба – джерело безлічі поживних речовин, зокрема, й жирних кислот Омега3. Більшість українців вважає, що саме в червоній рибі вміст Омега3 найбільший, та чи відповідає це дійсності, перевіряли автори проекту «Життя без обману».

У цьому випуску програми на перевірку були відправленіЯкі торгові марки оселедця і сьомги варто відправити на експертизу «Життя без обману» (голосування) декілька видів риби у вакуумній упаковці. Зокрема, фахівці лабораторії ДП «Укрметртестстандарт» перевіряли зразки кількох торгівельних марок слабосоленої сьомги на свіжість, а також оселедець у пресервах на кількість солі, вміст кишкової палички і співвідношення кількості олії та риби.

Крім того, фахівці лабораторії провели унікальне дослідження, в якому перевірили червону рибу, скумбрію та оселедець на кількість Омега3. Вже сьогодні під час ефіру програми Олексій представить телеглядачам шокуючі результати лабораторних досліджень.

Також ведучий продемонструє, як правильно обирати морепродукти, зокрема, якими мають буди заморожені креветки, як відрізнити охолоджену рибу від попередньо замороженої, та як обрати якісний оселедець.

Крім того, сім’ї-учасники проекту пройдуть комплексне обстеження в одній з найкращих лікарень столиці, де провідні лікарі покажуть реальний вплив щоденного вживання неякісної риби, та допоможуть скласти добову норму вживання солоної та свіжої риби. Наприкінці випуску сім’я, яка впорається із завданнями ведучого, отримає в подарунок новий холодильник.

Нагадаємо, продукти, які беруть участь у лабораторних дослідженнях, обираються телеглядачами за допомогою онлайн-голосування на офіційній сторінці програми у Facebook та на сайті телеканалу 1+1.

Про те, як обрати якісну охолоджену, заморожену чи солону рибу, яка риба вважається «сміттярем», і яку годують найбільшою кількістю антибіотиків та чим відрізняється фермерська риба від дикої, дивіться в програмі «Життя без обману» сьогодні, 11 жовтня, о 22:00 на телеканалі 1+1.