Сніданок з "1+1": Психологи розповіли, як Хеллоуїн рятує від негативних емоцій (ВІДЕО)

Солодощі або життя! Саме такими словами мільйони людей щороку прощаються із жовтнем.

Солодощі або життя! Саме такими словами мільйони людей щороку прощаються із жовтнем. Як засвідчують історики, свято Хеллоуїн – одне з найдавніших. Важко уявити, але йому понад шість тисяч років.

Народився Хеллоуїн на території сучасної Ірландії, за часів кельтів, які вірили, що 31-го жовтня душі померлих родичів приходять додому. І для того, щоб задобрити їх, потрібно принести жертву. А жертви були більше, ніж просто гуманні. Давні племена збирались в одному місці і влаштовували вогнища. Сьогодні ж шанувальники Хеллоуїна вогнищ не влаштовують. Хіба що одягаються у страшні костюми, вирізають з гарбуза загрозливу фізіономію і веселяться у колі друзів.

До речі, один із атрибутів Хеллоїна – чорний кіт. Цей мурчик нагадує про магічність свята. І про всяк випадок, оберігає від злих сил.

Психологи ж до Хеллоїна ставляться позитивно і навіть радять сприймати його як терапію. Монстродень – це чудова нагода для дитини позбутися страхів і виплеснути негативні емоції. До речі, така терапіє буде в нагоді і для дорослих. Навіть, якщо ваш менталітет запевняє, що Хеллоїн – це чужорідне свято, це чудова нагода розфарбувати вихідні у помаранчевий колір, одягнутись у костюми і відчути себе дитиною.

Детальніше - у "Сніданк з "1+1" онлайн:

Больше новостей