Життя без обману: Огляд шампунів українського ринку від експерта

Хімік та технолог Юлія Гагаріна проаналізувала склад шампунів, які їй привезла знімальна група "Життя без обману".

Хімік та технолог Юлія Гагаріна проаналізувала склад шампунів, які їй привезла знімальна група "Життя без обману". Експерт зазначила, що всі шампуні, у складі яких є SLS‬,‪ ALS‬, ‪SLES‬, а також другим/третім складником є ‪Sodium chloride‬ – пересушують шкіру голови, викликають свербіж і лущення шкіри, яке ми приймаємо за лупу. За словами Юлії такий склад майже у всіх шампуней мас-маркету. Вони різняться лише добавками, які можуть дещо інакше впливати на зовнішній вигляд волосся. Висновки експерта Олексій Душка оприлюднив на своїй сторінці у Facebook:
1. Шампунь ТМ "Чиста лінія" - "Фітотерапія" - буде давати гарне розчісування по мокрому волоссю.
2. Шампунь ТМ ВІКІ - "Шампунь дитячий - для Вашого малюка и Вас" - хороше розчісування по мокрому волоссю, але є нюанс - невідомо, що там за консервант, тому не рекомендую.
3. Шампунь ТМ "ДОМАШНІЙ ДОКТОР" - хороше розчісування по мокрих волоссю.
4. Шампунь ТМ "ЗЕЛЕНА АПТЕКА" - шкіру голови пересушуватиме менше, м'якше миє, знімає запалення.
5. Шампунь ТМ Sсhauma - створює ефект блиску, буде розплутувати волосся навіть без бальзаму.
6. Шампунь ТМ "Fructis" - містить SLS і SLES, тому дуже агресивно миє, але силікон буде давати блиск.
7. Шампунь ТМ "Gliss Kur" - містить силікон, гарне кондиціонування, буде блиск.
8. Шампунь ТМ "Syoss" - містить силікон, багато піни, блиск.
9. Шампунь "Тimotei" - трохи менше пересушує шкіру голови через трігалози, яка зволожує.
10.Шампуні ТМ "Ultrа Doux" та ТМ "Shamtu" - cамий дешевий склад серед шампунів європейських брендів. Ніяких ефектів чекати не варто.
11. Шампунь ТМ "Nivea" - хороше кондиціонування, гарне розчісування на довгому волоссі і гладкість.
12. Шампунь ТМ "ЕКСКЛЮЗИВ КОСМЕТІК - козяче молоко" - крем-шампунь, з екстрактом молока і вітаміну С і В5 - створюватиме обсяг.
13. Шампунь ТМ "Рецепти бабусі Агафії" - шкіру голови пересушуватиме менше, м'якше миє
14. Шампунь ТМ "Тайны Сибири" - шкіру голови пересушуватиме менше, м'якше миє, дає блиск і об'єм, але в ньому міститься консервант. Може бути алергія.
15. Шампунь ТМ "Pantene" - містить SLS і SLES, тому дуже агресивно миє, але буде блиск за рахунок силікону, невиправдано дорогий.
16. Шампунь ТМ "L'oreal" - без маски або додаткового спрею не буде відчутного ефекту. За складом такий самий, як і шампуні відомих дешевших європейських брендів, невиправдано дорогий.
17. Шампунь ТМ "Head & Shoulders" - не раджу їм мити голову як шампунем від лупи. Агресивний склад, який ще більше пересушуватиме шкіру голови. Відбувається звикання і більше іншим шампунем ви користуватися не зможете. Вас буде постійно переслідувати лупа.

Больше новостей