У день гамбургера, 27 липня, фаст-фуд смакує особливо смачно. У програмі Сніданок. Вихідний Валентина Хамайко розповіла, як приготувати булочки для бургерів, які смакуватимуть як з різними інгредієнтами, так і самі по собі.
ІНГРЕДІЄНТИ
Борошно – 400 г.
Сіль – 5 г.
Цукор – 10 г.
Свіжі дріжджі – 2 г.
Вода – 125 г.
Молоко – 125 г.
Яйце – 1 шт.
М’яке масло – 30 г.
Читайте також: Рецепт гамбургера з кольоровим омлетом від Руслана Сенічкіна
ПРИГОТУВАННЯ
1. Просіяти борошно.
2. Додати яйце, цукор, дріжджі, сіль, масло, тепле молоко та воду. Замішати тісто.
Валентина Хамайко радить замішувати тісто, збираючи борошно від краю миски до центру.
3. Залишити тісто в мисці відпочивати 2 год.
Для того, щоб тісто не засохло, треба накрити його плівкою, – каже експерт.
4. Тісто поділити на однакові кульки (приблизно по 60 г.).
5. Викласти тісто на деко. Злегка притиснути зверху.
6. Залишити заготовки відпочивати на 30 хв.
7. Змастити заготовки збитим жовтком із молоком. Посипати кунжутом.
8. Запікати при температурі 170 градусів до рожевого кольору.
Loading...
Нагадаємо, що нещодавно Валентина Хамайко поділилася рецептом смачного десерту – булочок із корицею та вершковим кремом.