Коли на вулиці холодно та сіро, особливо хочеться чогось яскравого та смачненького. пропонує приготувати смачний кольоровий десерт – шоколадний торт з помаранчевим гарбузовим кремом.
ТІСТО
Для приготування ароматного солодкого тіста потрібно:
1. Борошно – 250 г.
2. Цукор – 240 г.
3. Ванільний цукор – 10 г.
4. Какао – 55 г.
5. Сода – 1,5 ч. л.
6. Яйця – 2 шт.
8. Олія – 60 мл.
9. Молоко – 250 мл.
10. Оцет – 1 ст. л.
11. Дрібка солі.
Спосіб приготування:
1. Змішуємо борошно, звичайний цукор, ванільний цукор, какао, дрібку солі та соду.
2. Усе перемішуємо до однорідної суміші.
3. Додаємо яйця, масло, олію, молоко.
4. Ретельно перемішуємо.
5. Викладаємо тісто у заздалегідь підготовлені формочки з пергаментом.
Форма для випікання повинна мати діаметр 20–21 см. Маслом чи олією пергамент змащувати не потрібно.
6. Поверх формочку з тістом накриваємо фольгою. Так тісто буде підніматися рівномірно.
7. Запікаємо 40 хв за температури 175 ⁰С.
КРЕМ
Поки печемо коржі для торта, готуємо заварний крем. Для цього знадобиться:
1. Молоко – 500 мл.
2. Цукор – 100 г.
3. Борошно – 25 г.
4. Крохмаль – 25 г.
5. Жовтки – 4 шт.
6. Білий шоколад – 100 г.
7. Сік 1-го лимона.
8. Сік ½ апельсина.
9. Цедра ½ апельсина.
10. Гарбуз – 600 г.
11. Желатин – 20 г.
Спосіб приготування:
1. Нарізаємо гарбуз і додаємо до нього воду.
2. Варимо гарбуз на середньому вогні. Каструлю обов’язково закриваємо кришкою, щоб не випаровувалась волога.
3. В іншу каструлю виливаємо 300 мл молока, додаємо цукор. Варимо на маленькому вогні.
4. В іншу посудину виливаємо 200 мл молока, додаємо 4 жовтки, крохмаль та борошно. Усе ретельно перемішуємо.
5. Коли молоко починає кипіти, додаємо у нього суміш із молока, жовтків, крохмалю та борошна. Помішуємо, щоб крем не пригорів.
6. У готовий гарячий крем додаємо . Перемішуємо.
7. Варений гарбуз подрібнюємо на пюре.
8. Чекаємо, поки крем і гарбузове пюре охолоне.
9. У крем додаємо сік лимона, сік і цедру апельсина.
10. Заливаємо желатин 1 ст. л. холодної води і ставимо на водяну баню (розтоплюємо желатин).
11. Змішуємо крем, гарбузове пюре і розтоплений желатин до однорідної суміші.
12. Виймаємо корж із форми і розрізаємо на 3 однакові частини.
13. Накладаємо поверх коржів тарілку меншого діаметра і акуратно вирізаємо ножем по колу.
14. Дно форми застеляємо пергаментом. Викладаємо коржі, пошарово перемазуючи кремом.
15. Кладемо торт на декілька годин у холодильник, доки не захолоне крем.
16. Знімаємо форму та згладжуємо ножем краї торта.
Торт можна прикрасити подрібненим засушеним коржем та цукатами.