Шоколадний торт з гарбузово-помаранчевим кремом

Сніданок. Вихідний
У вихідні
Поділитися:

Валентина Хамайко навчить, як приготувати незвичний шоколадний торт з гарбузовим кремом.

Коли на вулиці холодно та сіро, особливо хочеться чогось яскравого та смачненького. Валентина Хамайко пропонує приготувати смачний кольоровий десерт – шоколадний торт з помаранчевим гарбузовим кремом.

ТІСТО

Для приготування ароматного солодкого тіста потрібно:

1. Борошно – 250 г.

2. Цукор – 240 г.

3. Ванільний цукор – 10 г.

4. Какао – 55 г.

5. Сода – 1,5 ч. л.

6. Яйця – 2 шт.

7. М’яке вершкове масло – 60 г.

8. Олія – 60 мл.

9. Молоко – 250 мл.

10. Оцет – 1 ст. л.

11. Дрібка солі.

Спосіб приготування:

1. Змішуємо борошно, звичайний цукор, ванільний цукор, какао, дрібку солі та соду.

2. Усе перемішуємо до однорідної суміші.

3. Додаємо яйця, масло, олію, молоко.

4. Ретельно перемішуємо.

5. Викладаємо тісто у заздалегідь підготовлені формочки з пергаментом.

Форма для випікання повинна мати діаметр 20–21 см. Маслом чи олією пергамент змащувати не потрібно.

6. Поверх формочку з тістом накриваємо фольгою. Так тісто буде підніматися рівномірно.

7. Запікаємо 40 хв за температури 175 ⁰С.

КРЕМ

Поки печемо коржі для торта, готуємо заварний крем. Для цього знадобиться:

1. Молоко – 500 мл.

2. Цукор – 100 г.

3. Борошно – 25 г.

4. Крохмаль – 25 г.

5. Жовтки – 4 шт.

6. Білий шоколад – 100 г.

7. Сік 1-го лимона.

8. Сік ½ апельсина.

9. Цедра ½ апельсина.

10. Гарбуз – 600 г.

11. Желатин – 20 г.

Спосіб приготування:

1. Нарізаємо гарбуз і додаємо до нього воду.

2. Варимо гарбуз на середньому вогні. Каструлю обов’язково закриваємо кришкою, щоб не випаровувалась волога.

3. В іншу каструлю виливаємо 300 мл молока, додаємо цукор. Варимо на маленькому вогні.

4. В іншу посудину виливаємо 200 мл молока, додаємо 4 жовтки, крохмаль та борошно. Усе ретельно перемішуємо.

5. Коли молоко починає кипіти, додаємо у нього суміш із молока, жовтків, крохмалю та борошна.  Помішуємо, щоб крем не пригорів.

6. У готовий гарячий крем додаємо білий шоколад. Перемішуємо.

7. Варений гарбуз подрібнюємо на пюре.

8. Чекаємо, поки крем і гарбузове пюре охолоне.

9. У крем додаємо сік лимона, сік і цедру апельсина.

10. Заливаємо желатин 1 ст. л. холодної води і ставимо на водяну баню (розтоплюємо желатин).

11. Змішуємо крем, гарбузове пюре і розтоплений желатин до однорідної суміші.

12. Виймаємо корж із форми і розрізаємо на 3 однакові частини.

13. Накладаємо поверх коржів тарілку меншого діаметра і акуратно вирізаємо ножем по колу.

14. Дно форми застеляємо пергаментом. Викладаємо коржі, пошарово перемазуючи кремом.

15. Кладемо торт на декілька годин у холодильник, доки не захолоне крем.

16. Знімаємо форму та згладжуємо ножем краї торта.

Торт можна прикрасити подрібненим засушеним коржем та цукатами.

Дивіться також, як вибрати якісне молоко.

Новини по темі
Всі новини