7 корисних властивостей шоколаду

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Шоколад підвищує імунітет, покращує розумову діяльність і знімає стрес.

Поділитися:

Сьогодні, 11 липня, відзначають Всесвітній день шоколаду. Це свято вигадали французи ще 1995 року. Нині їх ініціативу підтримують любителі цих ласощів у багатьох країнах світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обирати шоколад та цукерки: Поради Олексія Душки

Шоколад раніше вважали шкідливим для фігури. Проте, за останніми дослідженнями, цей продукт дуже корисний для організму людини. У натуральному какао-порошку ціла аптека елементів, які позитивно впливають на організм людини, а його поживна цінність найвища серед продуктів харчування – 450-600 ккал на 100 г. До того ж шоколадом можна смакувати для схуднення.  За вмістом білків, жирів та вуглеводів види шоколаду майже не відрізняються, однак вуглеводів більше у молочному шоколаді. 

КОРИСТЬ ШОКОЛАДУ

– нормалізує артеріальний тиск;

– знижує рівень холестерину;

– підвищує імунітет;

– швидко втамовує голод;

– відновлює працездатність;

– покращує розумову діяльність;

– розслаблює та знімає стрес.

Існують три види шоколаду. Білий шоколад містить тільки масло какао. У молочному – менше 45% какао-порошку. Найцінніший – чорний шоколад, що містить не менше 60% какао-порошку.

Коли ми стомлені або настрій зіпсувався, підсвідомо хочеться з'їсти чогось солоденького. Серед усіх солодощів  шоколод у цьому випадку найкорисніший, але до 50 г на добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих і перевірених рецептів шоколадних смаколиків

Новини по темі