Пироги зі сливами та мигдалево-заварним кремом, рецепт якого розповіла Валентина Хамайко у програмі «Сніданок. Вихідний», точно не залишить нікого байдужим. Осінь закінчується, а з нею і пора свіжих овочів та фруктів, а тому ловіть момент та мерщій готуйте разом з нами!
250мл молока
5г свіжих дріжджів
250г борошна
50г масла
40г цукру
2 яйця
дрібка солі
Приготування
До борошна додайте суміш дріжджів з цукром та молоко кімнатної температури. Змішуйте на мінімальній швидкості, поступово додаючи яйця, масло та сіль.
Валентина Хамайко радить додавати сіль навіть у здобу, аби підкреслити яскравість смаку.
Так як тісто дріжджове, слід дати йому «відпочити» 1,5-2 години. Обгорніть його плівкою, щоб воно не обвітрилось.
Щоб зробити сливи пряними знадобиться
1кг слив
200г цукру
бад'ян та кориця за смаком
Доведіть напередодні сливи з цукром та спеціями до кипіння − готово!
Тим часом приготуємо креми. Почати варто із заварного, аби він встиг охолонути. Нам знадобиться:
250мл молока
25г цукру
10г крохмалю
10г борошна
1 яйце
Можна використовувати суміш борошна і крохмала у співвідношенні 1:1, − крем буде ніжнішим; або тільки борошно, тоді крем буде більш густим.
Приготування
Розмішайте борошно з яйцем та невеликою кількістю молока, аби уникнути грудочок. У кипляче молоко введіть борошняну суміш. Постійно помішуйте доки крем не набуде необхідної густоти. Зніміть з плити та відставте охолоджуватися.
Інгредієнти для мигдалевого крему (на 500г крему)
125г мигдалевого борошна
125г масла
125г цукру
25г борошна
2 яйця
1ст.л. рому
100г заварного крему
Приготування
Мигдалевого борошно перетріть з цукром та маслом. Поступово уведіть звичайне борошно, яйця та ром. Тепер необхідно додати до мигдалевого крему заварний.
100г заварного крему на 500г мигдалевого - обов'язкова пропорція.
Формуючи пироги, посипте дошку борошном, аби тісто не прилипло до неї. Розкатайте тісто товщиною 0,5см. Виріжте квадратики 10*10 і зробіть надрізи з кожної сторони.
Покладіть крем усередину квадратика, але так, щоб він не доходив до країв. Сформуйте конвертик і вкладіть у нього сливи. Щоб тісто було блискучим, змастіть його жовтком, збитим з молоком.
Для естетичності притрусіть пиріжки мигдалевими пластівцями.
Ставте випікатися до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 15-20 хвилин.
Смачного!
Готуйте також солодкі та солоні сочники з Валентиною Хамайко