Сдоба с пряными сливами: Рецепты Валентины Хамайко

Сніданок. Вихідний
У вихідні
Как приготовить пироги со сливами
instagram @gritsan.family

Валентина Хамайко поделилась рецептом булочок со сливами.

Поделиться:

Пироги зі сливами та мигдалево-заварним кремом, рецепт якого розповіла Валентина Хамайко у програмі «Сніданок. Вихідний», точно не залишить нікого байдужим. Осінь закінчується, а з нею і пора свіжих овочів та фруктів, а тому ловіть момент та мерщій готуйте разом з нами!

Солона сирна запіканка від Руслана СенічкінаДля тіста нам знадобиться:

250мл молока

5г свіжих дріжджів 

250г борошна

50г масла

40г цукру

2 яйця

дрібка солі

Приготування

До борошна додайте суміш дріжджів з цукром та молоко кімнатної температури. Змішуйте на мінімальній швидкості, поступово додаючи яйця, масло та сіль.

Валентина Хамайко радить додавати сіль навіть у здобу, аби підкреслити яскравість смаку.

Так як тісто дріжджове, слід дати йому «відпочити» 1,5-2 години. Обгорніть його  плівкою, щоб воно не обвітрилось.

Щоб зробити сливи пряними знадобиться

1кг слив

200г цукру

бад'ян та кориця за смаком

Доведіть напередодні сливи з цукром та спеціями до кипіння  − готово!

Тим часом приготуємо креми. Почати варто із заварного, аби він встиг охолонути. Нам знадобиться:

250мл молока

25г цукру

10г крохмалю

10г борошна

1 яйце

Можна використовувати суміш борошна і крохмала у співвідношенні 1:1, − крем буде ніжнішим; або тільки борошно, тоді крем буде більш густим.

Приготування

Розмішайте борошно з яйцем та невеликою кількістю молока, аби уникнути грудочок. У кипляче молоко введіть борошняну суміш. Постійно помішуйте доки крем не набуде необхідної густоти. Зніміть з плити та відставте охолоджуватися. 

Інгредієнти для мигдалевого крему (на 500г крему)

125г мигдалевого борошна

125г масла

125г цукру

25г борошна

2 яйця

1ст.л. рому

100г заварного крему

Приготування

Мигдалевого борошно перетріть з цукром та маслом. Поступово уведіть звичайне борошно, яйця та ром. Тепер необхідно додати до мигдалевого крему заварний.

100г заварного крему на 500г мигдалевого - обов'язкова пропорція. 

Формуючи пироги, посипте дошку борошном, аби тісто не прилипло до неї. Розкатайте тісто товщиною 0,5см. Виріжте квадратики 10*10 і зробіть надрізи з кожної сторони. 

Покладіть крем усередину квадратика, але так, щоб він не доходив до країв. Сформуйте конвертик і вкладіть у нього сливи. Щоб тісто було блискучим, змастіть його жовтком, збитим з молоком.

Для естетичності притрусіть пиріжки мигдалевими пластівцями.

Ставте випікатися до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 15-20 хвилин.

Смачного! 

Готуйте також солодкі та солоні сочники з Валентиною Хамайко

 

 

 

Новости по теме