У програмі «Сніданок з 1+1» фуд-блогер Едуард Насиров розкрив секрети приготування ароматного глінтвейну за класичним рецептом.
Глінтвейн став одним із найпопулярніших зимових напоїв і невід’ємним атрибутом зимових свят по всій Європі. Едуард Насиров розповів два найкращих рецепти пряного глінтвейну для дітей та дорослих.
ГЛІНТВЕЙН БЕЗАЛКОГОЛЬНИЙ: Інгредієнти
Яблучний сік – 300 мл.
Апельсин – 1 шт.
Груша – 1шт
Прянощі для глінтвейну (кориця, бадьян, гвоздика, кардамон)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачного десерту: булочки з корицею та вершковим кремом
Мед за смаком.
ГЛІНТВЕЙН БЕЗАЛКОГОЛЬНИЙ: Приготування
1. Яблучний сік налити в каструлю і поставити на вогонь. Вичавити сік апельсина та натерти його цедру.
2. Додати в каструлю з соком спеції за смаком.
Не потрібно доводити глінтвейн до кипіння. Потрібно нагріти напій максимум до 70 градусів, - каже Едуард Насиров.
3. Очистити грушу від шкірки, нарізати невеликим шматками і вкинути в каструлю
4. У кінці процідити напій та додати мед за смаком
Читайте також: Чорний шоколад із перцем чилі: Як готувати пікантний напій.
ГЛІНТВЕН АЛКОГОЛЬНИЙ: Інгредієнти
Сухе червоне вино – 300 мл.
Імбир – 1 ч.л.
Лимонний сік – 2 ст.л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Комаров поділився особливим рецептом непальського лимонаду
Лимонна цедра – дрібка
Прянощі для глінтвейну (кориця, бадьян, гвоздика, кардамон)
Груша – 1шт
ГЛІНТВЕЙН АЛКОГОЛЬНИЙ: Приготування
1. Вино налити у каструлю і поставити на невеликий вогонь.
2. Нарізати очищену грушу та вкинути до вина.
3 .Додати сік лимона з цедрою та прянощі за смаком. Зачекати поки все нагріється.
Фрукти для глінтвейну можна обирати будь-які. Це можуть бути не тільки цитрусові, а й ягоди та інші, - каже фудблогер.
4. Готовий глінтвейн процідити і залишити настоятися 15-20 хв.
Нагадаємо, не так давно на сайті 1+1 розкрили секрет приготування ароматного індійського чаю.