5 причин, чому треба включити до свого меню ягоди лохини

Дієтолог розповіла про корисні властивості та калорійність лохини.

У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про потужний вплив лохини на здоров'я людини.

За словами експерта, щоб призупинити процеси старіння та зменшити негативний вплив факторів довкілля, варто включити лохину до свого раціону.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ЛОХИНИ

1. Сприяє зниженню холестерину в крові та покращує стан судин.

2. Повертає красу шкірі та волоссю.

3. Знижує рівень цукру у крові.

4. Нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту та виводить токсини.

5. Має протизапальну та жарознижувальну дію.

За словами експерта, заморожені ягоди майже не втрачають своїх корисних властивостей.

ПРОТИПОКАЗАННЯ

Лохину не рекомендують вживати людям, які мають алергію на ці ягоди, при запальних процесах шлунково-кишкового тракту.

Ягоди лохини можна їсти і свіжими, і додавати у каші, кисломолочні продукти та десерти, – переконує дієтолог.

Завдяки низькій калорійності – 57 ккал. на 100 г. ягід – лохину використовують для схуднення. Науково доведено, що регулярне виживання цих ягід знижує рівень шкідливих жирів в організмі людини.

Нагадаємо, що нещодавно дієтолог розповіла, чим корисна калина.

Больше новостей