Народний шеф-кухар Руслан Сенічкін у програмі «Сніданок з 1+1» поділився рецептом калити до дня святого Андрія.
Здавна свято Андрія чи Калити було одним із найулюбленіших серед молоді. Це своєрідне свято культу сонця та шлюбних обрядів. Недарма калиту випікають у формі сонця і змазують жовтогарячим медом. Незважаючи на те, що свято Калити припадає на період строгого посту, молодь ніколи не втрачала можливості гучно та весело його провести.
КАЛИТА – ІНГРЕДІЄНТИ
Яйце 2 шт
Мак 30г
Мед 2 ст.л.
Сода 1 ст.л.
Цукор 5 ст.л.
Борошно 400г
Молоко 170 мл
Вершкове масло 30г
Волоський горіх 40г
Калита обов'язково повинна бути круглою, адже вона символізує сонце. – нагадує Руслан Сенічкін.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко почистити волоські горіхи і мигдаль.
У цей день, окрім калити, готують вареники з різноматними пісними начинками (капустою, картоплею, вишнями, квасолею), каші, горох, гриби та рибу.
Готуйте калиту за рецептом Руслана Сенічкіна, і давайте не забувати та відновлювати стародавні українські традиції, аби гідно продовжувати історію нашого славного народу!
Нагадаємо, нещодавно психолог Наталя Підлісна розповіла, як почати Новий рік на хвилі успіху і позитиву.