У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про усі корисні властивості чаю та якому з них краще надавати перевагу.
Впродовж століть у всьому світі чай вважали лікувальним засобом. Лише згодом він увійшов в раціон харчування людини як повсякденний напій. Існує безліч видів чаю, проте найпопулярнішими є зелений та чорний. Їх можуть заварювати з різноманітними травами, ягодами, і навіть додавати алкоголь. Цей напій не тільки зігріває в холодну пору року, а й неабияк покращує стан здоров’я.
Читайте також: Що бадьорить краще: кава або чай.
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ЧАЮ
Чай містить більше, ніж 200 біологічно активних компонентів, які в комплексі позитивно впливають на організм людини, - каже Галина Незговорова.
ЯКИЙ ЧАЙ НАЙКОРИСНІШИЙ
З одного чайного куща отримують декілька сортів чаю. Розрізняють білий, зелений, жовтий, чорний та інші їх різновиди. Сорт чаю залежить від способу його обробки.
Чим менша обробка чаю, тим більше корисних речовин у ньому залишається. Саме тому зелений чай є найкориснішим, - зазначає дієтолог.
Читайте також: Зелений чай відкладає процес старіння.
КОРИСТЬ ЗЕЛЕНОГО ЧАЮ
ЯК ПРАВИЛЬНО ВЖИВАТИ ЧАЙ
Чай можна пити в будь-який час доби, проте не більше 4 чашок на день.
Чай не рекомендують пити при запаленнях шлунку, - підкреслює експерт.
Щоб покращити смак чорного чаю, до нього можна додати молоко або лимон. До зеленого добре підійде м’ята та імбир.
У жодному разі не можна додавати мед у гарячий чай чи запивати ним основні страви. – зазначає Галина Незговорова.
Читайте також: 3 продукти, які корисно щодня додавати в чай.
Пам’ятайте, тільки якісні сорти чаю зможуть принести насолоду та користь здоров’ю організму. Якщо в ароматі зеленого чаю відчувається запах зелені або сіна, такий чай – неякісний.
Нагадаємо, не так давно на сайті 1plus1.ua писали, як зберігати чай, щоб він не втратив свого смаку