Скільки морської капусти потрібно вживати в день

Дієтолог розповіла, чому потрібно вживати морську капусту щодня.

У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про корисні властивості морської капусти та скільки її потрібно для організму людини на день.

Читайте також: Йододефіцит: Симптоми та профілактика захворювання

Морська капуста або ламінарія – це унікальний продукт моря, який в стародавньому Китаї називали морським женьшенем. Вона є майже обов'язковим компонентом збалансованого харчування. За вмістом корисних речовин ламінарія випереджає більшість овочів та фруктів.

У порівнянні зі звичайною білокачанною капустою, ламінарія містить в 2 рази більше фосфору, в 10 разів більше магнію та в 16 разів більше заліза, - зазначає Галина Незговорова.

Як низькокалорійний продукт вона широко використовується в дієтичному харчуванні.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ

  1. Сприяє виведенню радіонуклідів і токсинів.
  2. Покращує роботу щитоподібної залози.
  3. Позитивно впливає на пам'ять та роботу мозку.
  4. Виводить зайвий холестерин.

НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ ВЖИВАТИ МОРСЬКУ КАПУСТУ

  1. Дітям до 3 років.
  2. При запаленні шлунку та кишечника.
  3. В період вагітності
  4. При захворюваннях нирок

Пам’ятайте, кількість корисних елементів в морській капусті зменшується при термічній обробці та при контакті з оцтом. Тому найкорисніша тільки свіжа, - підкреслює ескперт.

ЯК ВЖИВАТИ

Морську капусту вживають у будь-якому вигляді. Суху ламінарію можна додавати у більшість страв, а із сирої готують різноманітні салати.

Щоб отримати добову норму йоду достатньо 2 столові ложки сухої ламінарії. 1 чайна ложка сухої морської капусти перед їжею зменшує апетит, що сприяє схудненню.

Морська капуста додасть пікантності вашим стравам, збереже молодість та красу, - зазначає дієтолог.

Нагадаємо, не так давно дієтолог розповів, як обрати гранат та чим він корисний для організму людини.

Больше новостей