Картопля – це як другий хліб для українців. Для того, щоб цей овоч приносив користь, треба правильно вживати картопляні продукти.
У студії програми Сніданок з 1+1 кулінарний блогер Ольга Карі розповіла, як зберігати та готувати молоду картоплю.
1. Не чистити шкірку
У шкірці молодої картоплі міститься найбільше вітамінів, тому не варто її викидати.
Для того, щоб приготувати смачну і корисну картопляну страву, достатньо помити овочі або легко почистити їх металевою губкою.
У жодному разі не можна їсти картоплю, що починає зеленіти. Адже це означає, що в овочах накопичуються токсини, – каже Ольга Карі.
2. Вживати лише на обід
Картопляними виробами не варто смакувати зранку або ввечері. Адже картопля – важка їжа, тому найкраще її вживати на обід.
Крім того, якщо їсти картопляні страви вдень, то фігура не зіпсується.
3. Купити – з'їсти
Експерт не радить довго зберігати молоду картоплю в холодильнику. Найкраще – їсти овочі свіжими.