Молода картопля: правила зберігання та приготування
Готувати страви з картоплі треба таким чином, щоб максимально зберегти корисні речовини.
Картопля – це як другий хліб для українців. Для того, щоб цей овоч приносив користь, треба не лише правильно обрати молоду картоплю, але і знати, як її зберігати та готувати.
Рецепт від Руслана Сенічкіна: грузинська закуска пхаліУ студії програми Сніданок з 1+1 кулінарний блогер Ольга Карі розповіла дала декілька простих та корисних порад.
1. Не чистити шкірку
У шкірці молодої картоплі міститься найбільше вітамінів, тому не варто її викидати.
Для того, щоб приготувати смачну і корисну картопляну страву, достатньо помити овочі або легко почистити їх металевою губкою.
У жодному разі не можна їсти картоплю, що починає зеленіти. Адже це означає, що в овочах накопичуються токсини, – каже Ольга Карі.
2. Вживати картоплю лише на обід
Як правильно харчуватися після 40 роківКартопляними виробами не варто смакувати зранку або ввечері. Адже картопля – важка їжа, тому найкраще її вживати на обід.
Крім того, якщо їсти картопляні страви вдень, то фігура не зіпсується.
3. Купити – з'їсти
Експерт не радить довго зберігати молоду картоплю в холодильнику. Найкраще – їсти овочі свіжими.