Продолжая посещение сайта, вы соглашаетесь на использование файлов cookie и Политикой конфиденциальности

Молода картопля: правила зберігання та приготування

Готувати страви з картоплі треба таким чином, щоб максимально зберегти корисні речовини.

Картопля – це як другий хліб для українців. Для того, щоб цей овоч приносив користь, треба правильно вживати картопляні продукти.

У студії програми Сніданок з 1+1 кулінарний блогер Ольга Карі розповіла, як зберігати та готувати молоду картоплю. 

1. Не чистити шкірку

У шкірці молодої картоплі міститься найбільше вітамінів, тому не варто її викидати.

Для того, щоб приготувати смачну і корисну картопляну страву, достатньо помити овочі або легко почистити їх металевою губкою. 

У жодному разі не можна їсти картоплю, що починає зеленіти. Адже це означає, що в овочах накопичуються токсини, – каже Ольга Карі.

2. Вживати лише на обід

Картопляними виробами не варто смакувати зранку або ввечері. Адже картопля – важка їжа, тому найкраще її вживати на обід.

Крім того, якщо їсти картопляні страви вдень, то фігура не зіпсується.

3. Купити – з'їсти

Експерт не радить довго зберігати молоду картоплю в холодильнику. Найкраще – їсти овочі свіжими.

2016-05-25
Загружается