До Дня незалежності Грузії ведучий програми Сніданок 1+1 Руслан Сенічкін запропонував приготувати національну грузинську страву пхалі.
Подорож до дружньої країни-сусіда так вразила Руслана Сенічкіна, що він влаштував маленьку Грузію у себе на кухні.
Пхалі - одна з найбільш популярних страв серед місцевого населення, адже за бажанням інгредієнти можна змінювати та доповнювати. Руслан Сенічкін приготував національну страву на основі одного із найбільш корисних овочів - шпинату.
Інгредієнти:
Шпинат 400 г
Цибуля 2 шт
Волоський горіх 150 г
Часник 3 зубки
Лимонний сік 3 ст.л.
Зелень та спеції за смаком
Щоб приготувати грузинську страву пхалі, потрібно:
Змішати у блендері листя шпинату та волоський горіх до отримання однорідної маси.
До суміші додати цибулю, часник, кензу, кілька гілочок петрушки і кріп. Змішати все у блендері.
Додати овочеву приправу, сік лимону та перемішати.
Із отриманої суміші зліпити кульки, викласти на тарілку та прикрасити горіхами.
Така закуска пасує до будь-яких м'ясних та рибних страв. Подорожуйте до гостинної країни-сусіда, влаштувавши гастрономічну Грузію на власній кухні.