У програмі Сніданок з 1+1 Руслан Сенічкін розповів простий рецепт смачного клафуті зі свіжим зеленим горошком.
Клафуті – це франзуцька страва, яка поєднує в собі особливості пирога та запіканки.
ІНГРЕДІЄНТИ
Яйця –2 шт.
Вершки – 250 мл.
Твердий сир – 70 г.
Бекон – 100 г.
Вершковий сир – 100 г.
Зелений горошок – 300 г.
Кукурудзяний крохмал – 2 ст. л.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Бланшувати свіжий зелений горошок.
3 хв. – в окропі, 1 хв. – в крижаній воді. Після цього ви отримаєте солодкий, соковитий горошок, – радить Руслан Сенічкін.
2. У миску розбити яйця, додати кукурудзяний крохмал. Ретельно перемішати.
3. Додати вершки та сир. Перемішати.
4. Додати бекон і натертий твердий сир. Перемішати.
5. Форми для запікання змастити вершковим маслом. Додати жменьку зеленого горошку.
6. Залити горошок сумішшю з беконом.
7. Запікати при температурі 180 градусів 25 хв.