Простий рецепт смачного шоколадного пирога
Рецепт типового для французької кухні відкритого пирога стане найкращим десертом для всієї сім'ї.
Шоколадний пиріг – ідеальний десерт. Простий рецепт, ефектна подача та досконалий смак – Валентини Хамайко розповіла про все це у програмі Сніданок. Вихідний.
Готуємо тісто
Вершкове масло – 100 г.
Борошно – 200 г.
Цукрова пудра – 100 г.
Какао – 1 ч.л.
Жовток – 1 шт.
Ром – 1 ст.л.
Масло та ванільний цукор розтерти до однорідної маси. Додати і перемішати ванільний цукор, какао та жовток.
Для гарного аромату Валентина Хамайко рекомендує додати трішки рому.
У шоколадно-масляну суміш насипати борошна і перемішати до однорідної, липкої маси.
Робота з тістом
Тісто не можна довго тримати в руках, адже воно може почати танути. Його потрібно швидко сформувати в грудочку і залишити в холодильнику на 30 хв.
Коли шоколадне пісочне тісто охолоне, його треба розкачати і намотати на скалку. Це також слід зробити доволі хутко.
Далі тісто потрібно перенести у формочку. Щоб краї пирога були рівні, їх варто акуратно обрізати і загладити.
Накрити тісто пергаментом, який зверху слід засипати зерном.
У модних рецептурах пергамент засипають спеціальними камінчиками, які нагрівають і припікають тісто. Я це роблю зерном – перловкою чи гречкою. Для чого це потрібно? Щоб тісто не сповзало стінками форми, а залишилося таким, яким ми його сформували, – коментує Валентина Хамайко.
Тепер форму з тістом ставимо в духову шафу на 170 градусів. За 10 хвилин бортики повинні припектися, а низ пирога залишитися сирим.
Забираємо зерно та пергамент і ставимо форму з тістом знову в духовку.
Поки основа докіпається, можна приготувати начинку.
Готуємо начинку
Шоколад – 220 г.
Вершки – 220 г.
Вершкове масло – 50 г.
Лікер Амаретто – 1 ст.л.
Шоколад та масло залити гарячими вершками. Для аромату треба додати лікер.
Шоколадну начинку розмішати до однорідної маси.
Останні приготування
Смородина – 250 г.
Я люблю, коли смак шоколаду доповнюють ягоди. Сьогодні вирішила взяти чорну смородину. Вона може бути свіжою або замороженою, – каже Валентина Хамайко.
На основу пирога кинути кілька ягід та залити шоколадною начинкою.
Шоколадний пиріг залишити в холодильнику на кілька годин. Десер повинен охолонути.
Після того його залишиться лише прикрасити пиріг. Тепер можна насолоджуватися кисло-солодким смаком пирога.