У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про основні принципи роздільного харчування та роз’яснила, чи допоможе такий раціон схуднути.
Читайте також: Як кинути палити й не набрати після цього зайву вагу.
Роздільне харчування – один із видів нетрадиційного харчування. Воно базується на уявленні про сумісні та несумісні продукти харчування.
Засновники раціонального харчування американські натуропати Вільям Хей та Герберт Шелтон не мали класичної медичної освіти. Проте саме вони запропонували розділити харчові продукти на 3 групи.
ГРУПИ ПРОДУКТІВ ЗА РОЗДІЛЬНИМ ХАРЧУВАННЯМ
Читайте також: Рисова дієта: За чи проти.
ПРАВИЛА РОЗДІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ
За правилами цієї дієти не рекомендується вживати вуглеводи з білками та кислими фруктами.
Основа харчування – свіжі овочі, фрукти, салати. Кількість їжі на один прийом обмежена.
Наприклад, це може бути одне яйце, салатик і все. Рафіновані продукти виключаються, - говорить Галина Незговорова.
Інтервал між прийомом різних груп продуктів має бути не менше 4 годин.
ЕФЕКТИВНІСТЬ РОЗДІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ
Пам’ятайте, роздільне харчування – науково необґрунтоване, тому що в природі не існує продуктів, які б мали тільки жири або тільки вуглеводи, або тільки білки. До того ж наша травна система здатна перетравлювати абсолютно всі продукти одночасно.
Тому умовний поділ продуктів харчування на певні складові – неправильний, все залежить від кількості їжі. Раціональне зерно такої дієти – дробне харчування невеличкими порціями, що не дозволить переїсти та збереже нормальну вагу, - переконує дієтолог.
Нагадаємо, не так давно дієтолог розповіла про міфи та правда про сироїдіння.