Рисова дієта: За чи проти

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієтолог розповіла, чи можна схуднути за допомогою рису.

Поділитися:

Кому не можна пити молоко та якими продуктами його замінитиУ програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про корисні властивості рису та пояснила, чому рисова дієта може зашкодити вашому здоров’ю.

Читайте також: Королівський кухар розкрив секрети дієти принцеси Діани.

Рис займає почесне місце серед продуктів харчування. На Сході до цього продукту ставляться з великою повагою. Там його вживають  як хліб, закуску, гарячу страву і навіть десерт.

Багато людей намагаються надавати перевагу у раціоні саме цьому різновиду круп, оскільки вважається, що він є одним з найкорисніших дієтичних продуктів. Проте, перед тим, як вводити рис у своє щоденне меню, варто знати кілька важливих правил щодо його вживання.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ

  1. Не містить глютену.

Для тих, хто не переносить злаки, він буде корисним та безпечним, - говорить Галина Незговорова.

  1. Низькокалоріний продукт, який містить багато корисних речовин та мінералів, зокрема, калій, марганець, магній, невелику кількість заліза, вітаміну В та РР.
  2. Є дієтичним продуктом.

Навіть невелика кількість рису викликає почуття ситності, що лежить в основі рисової дієти для схуднення, - зазначає експерт.

  1. З лікувальною ціллю рис застосовується при захворюваннях серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту та патології нирок.

Читайте також: Блог Олексія Душки: Чому не варто пити чай для схуднення.

РИСОВА ДІЄТА

Відповідно до правил рисової дієти кожного дня необхідно їсти близько півтора кілограма відвареного на воді рису та запивати зеленим чаєм. Калорійність такого харчування не перевищує 1800 ккал, що дозволяє швидко схуднути.

Однак при цьому виникає дефіцит інших корисних речовин, а ефект від такого харчування – короткочасний. Вага ж при цьому може повернутися з надлишком.

 Білок рису – неповноцінний, тому організм не насичується амінокислотами. До того ж, вживання рису може сприяти розвитку закрепів. У підсумку виходить, що рисова дієта абсолютно неповноцінна і навіть збіднює організм, - переконує Галина Незговорова.

Нагадаємо, не так давно дієтолог розповіла, як схудунути за допомогою броколі.

Новини по темі