У програмі Сніданок з 1+1 дієтолог Галина Незговорова розповіла про корисні властивості селери. За словами експерта, ця рослина містить велику кількість вітамінів і органічних кислот.
Дієтолог переконує, що селера корисна як свіжа, так маринована й тушкована. Крім того, з кореня селери виходять дуже смачні та поживні смузі.
Селера належить до продуктів, які підвищують обмін речовин, покращують стан мікрофлори кишечника та виводять зайву рідину. А все це нормалізує вагу, – стверджує дієтолог.
1. Стимулює апетит, активує роботу шлунку.
2. Нормалізує ритм серця.
3. Зменшує метеоризм.
4. Покращує сон.
5. Позитивно впливає на нервову систему.
6. Має протизапальну та антимікробну дію.
Селера здатна уповільнювати процеси старіння. Отже, вона обов’язково повинна бути в меню літніх людей, – каже дієтолог.
СЕЛЕРУ НЕ МОЖНА ВЖИВАТИ
При запальних процесах травної системи та індивідуальній непереносимості.
Варто обмежити вживання селери при подагрі, гіпертонії, захворювань нирок, в період вагітності та лактації.
Нагадаємо, що нещодавно дієтолог розповіла, як легко схуднути без шкоди для здоров'я.