Страви на святвечір: 5 рецептів у "Сніданку з 1+1"

5 ідей святкових страв до столу на Святвечір

Свято Різдва Христового — це особливий час, який українці відзначають з давніх-давен. Однією з найважливіших традицій Святвечора є приготування 12 пісних страв. Зазвичай, це традиційні українські страви, такі як кутя, борщ, вареники, риба та інші. Однак, у сучасному світі все більше людей прагнуть до нових смаків і експериментів. Тому, все частіше на святвечорі можна зустріти оригінальні страви, які поєднують в собі традиційні українські рецепти з новими смаками та ароматами. У "Сніданку з 1+1" запропонували кілька оригінальних страв, які можна приготувати на Святвечір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меню на Різдво 2023: які 12 страв на Святвечір готують та що кожна з них символізує

Страви на святковий стіл

Рецепт оригінальної страви на святвечір: ялинки з листкового тіста

Інгредієнти:

  • Листкове тісто - 1 уп
  • Кетчуп або томатна паста - 1 столова ложка
  • Шинка - 100 г
  • Сир моцарела або сулугуні - 100 г
  • Зелень петрушки або кропу - 1 пучок
  • Оливкова олія - 1 чайна ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Шпажки для шашликів - 1 пачка
  • Помідорки черрі - кілька штук

Приготування:

  1. Розкачайте листкове тісто в тонкий пласт.
  2. Намажте одну половину тіста кетчупом або томатною пастою.
  3. Зверху викладіть шинку, натерту на тертці або нарізану тонкими шматочками.
  4. Посипте сиром.
  5. Посипте зеленню.
  6. Загорніть тісто в рулет.
  7. Наріжте рулет на смужки шириною близько 2 см.
  8. За допомогою шпажок для шашликів сформуйте з смужок ялинки.
  9. Запікати в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 10-15 хвилин.
  10. Прикрасьте готові ялинки помідорками черрі.

Порада:

Для більш ароматної страви ви можете додати до кетчупу або томатної пасти трохи часнику, орегано або базиліка.

Loading...

Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами від Валентини Хамайко

Рецепт різдвяного кексу

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 400 г
  • Масло вершкове - 350 г
  • Цукор - 350 г
  • Мед - 3 ст. л.
  • Яйця - 6 шт.
  • Розпушувач - 1 ст. л.
  • Сухофрукти - 500 г (родзинки, цукати, курага, чорнослив, горіхи тощо)
  • Коньяк - 1 скл.

Приготування:

  1. Замочити сухофрукти в коньяку на ніч.
  2. Масло кімнатної температури збити з цукром і медом до пишної маси.
  3. По одному додавати яйця, збиваючи після кожного додавання.
  4. Просіяти борошно з розпушувачем і додати до масляної маси, перемішуючи лопаткою.
  5. Вмішати в тісто замочені сухофрукти.
  6. Розкласти тісто у формочки, змащені маслом і застелені пергаментом.
  7. Випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці 1-2 години.
  8. Готові кекси остудити у формах, потім дістати і залишити на ніч просочуватися коньяком.

Loading...

Страви на святвечір: рецепт салату Святковий віночок

Інгредієнти:

  • Картопля - 500 г
  • Куряче м'ясо - 300 г
  • Мариновані огірки - 200 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Сир твердий - 100 г
  • Зелень петрушки і кропу - за смаком
  • Майонез - за смаком
  • Сіль, перець - за смаком

Приготування:

  1. Картоплю відваріть в мундирі, остудіть і наріжте тонкими кружечками.
  2. Куряче м'ясо відваріть або запечіть, наріжте невеликими шматочками.
  3. Огірки наріжте кубиками.
  4. Яйця відваріть круто, наріжте кубиками.
  5. Сир натріть на крупній терці.
  6. Зелень петрушки і кропу дрібно наріжте.

Складання салату:

  1. На великій тарілці помістіть круглу форму для випічки (тарілку, перевернуту банку або інший предмет круглої форми).
  2. На дно форми викладіть коло з картоплі.
  3. Зверху змастіть майонезом.
  4. На картоплю викладіть шар курятини.
  5. Зверху змастіть майонезом.
  6. На курятину викладіть шар огірків.
  7. Зверху змастіть майонезом.
  8. На огірки викладіть шар сиру.
  9. Зверху змастіть майонезом.
  10. На сир викладіть шар яєць.
  11. Зверху змастіть майонезом.
  12. Посипте салат зеленню.
  13. Обережно приберіть форму для випічки.
  14. Прикрасьте салат помідорками черрі.

Loading...

Закусковий пиріг Ялинка

Інгредієнти:

  • Листкове тісто (300 г)
  • Сир моцарела (200 г)
  • Куряче філе (200 г)
  • Кетчуп (2 ст. л.)
  • Зелень (за смаком)
  • Сіль (за смаком)
  • Перець (за смаком)

Приготування:

  1. Розкачайте листкове тісто в тонкий пласт.
  2. Натріть на дрібній тертці сир моцарела.
  3. Куряче філе поріжте на дрібні кубики.
  4. Додайте до курячого філе сир моцарела, кетчуп, зелень, сіль і перець.
  5. Ретельно перемішайте начинку.
  6. Розріжте тісто на квадрати розміром приблизно 5x5 см.
  7. На кожен квадрат викладіть начинку і загорніть його в рулет.
  8. Закрутіть рулет у форму кульки.
  9. Викладіть кульки на деко, застелене пергаментом.
  10. Змастіть кульки яйцем.
  11. Випікайте кульки в розігрітій до 180 °C духовці протягом 20-25 хвилин.

Loading...

Шуба-роли: оригінальне оформлення улюбленої новорічної страви

Інгредієнти:

  • Буряк (запечений) - 2 шт.
  • Картопля (запечена) - 2 шт.
  • Морква (запечена) - 2 шт.
  • Оселедець (філе) - 200 г
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Майонез - за смаком

Приготування:

  1. Буряк, картоплю і моркву нарізати тонкими пластинами.
  2. На харчову плівку викласти шар буряка, потім шар картоплі, потім шар майонезу, потім шар моркви.
  3. Зверху викласти філе оселедця.
  4. Згорнути рулет.
  5. Загорнути рулет у харчову плівку і прибрати в холодильник на кілька годин.

Loading...

​​​​​​​

Больше новостей