Випічка – справа нелегка. Та будь-які сумніви щодо того братися за неї чи ні, розвіє нестримне бажання вразити себе і близьких чимось смачним. Тим паче, з такими цінними підказками у приготуванні смаколиків із ягодами, опанувати мистецтво випічки буде куди легше.
ШТРУДЕЛЬ ІЗ ПОЛУНИЦЕЮ
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА
Борошно – 240 г
Вода – 8 ст. л.
Олія – 40 мл
Сіль – ¼ ч. л.
Loading...
Себе та своїх близьких можете здивувати найпопулярнішим десертом у світі – штруделем. Для цього тісто замішуємо з борошна, води, олії, додавши солі. Потім воно має «перепочити» впродовж години.
А ось полуницю для начинки краще трохи висушити. Також штрудель можна наповнити бананами і родзинками.
Випікаємо смакоту за 180°С упродовж 25-30 хв.
ЧИТАТЙЕ ТАКОЖ: Рік несмачної полуниці: 5 варіантів страв, які допоможуть їй «перемогти»
ПЕЧИВО З ЖУРАВЛИНОЮ
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПЕЧИВА
Борошно – 300 г
Цукор – 130 г
Вершкове масло – 150 г
Вершки – 100 мл
Жовток – 4 шт.
Журавлина – 100 г
Розпушувач – 1 ч. л.
Loading...
Таке смачне та поживне печиво можна брати з собою на роботу, в гості та й просто смакувати ним вдома з духмяним чаєм або кавою.
Тісто має бути крихким. Замісивши його, додаємо ягоди журавлини. Далі змішуємо жовтки яєць із жирними вершками – до цієї суміші перекладаємо тісто. Робимо з тіста ковбаску, яку загортаємо в харчову плівку. Кладемо її «відпочивати» в холодильник на 30 хв. Опісля нарізаємо ковбаску на шматочки товщиною приблизно 1 см. Запікаємо за температури 190°С упродовж 25 хв.
Я дуже люблю розмаїття смаків, особливо в десертах. У цьому печиві ароматне, мигдалеве, солодке тісто і кислинка від журавлини – усе збалансовано та смачно, – ділиться враженнями ведучий Руслан Сенічкін.
ТОРТ ІЗ ВИНОГРАДОМ
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТОРТА
Виноград – 200 г
Вершки – 500 мл
Цукор – 200 г
Яйце – 6 шт
Лимонний сік – 3 ст. л.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА
Борошно – 200 г
Цукор – 4 ст. л.
Яйце – 1 шт.
Вершкове масло – 100 г
Loading...
Тісто викладаємо у форму та ставимо випікатися за температури 180°С упродовж 5-7 хв.
Начинку готуємо з жирних вершків, 6-ти яєць і склянки цукру. Смак збалансовуємо за допомогою лимонного фрешу з половинки цитрусу. Також додаємо натерту цедру лимона. Далі виливаємо частину суміші у форму з тістом та випікаємо за температури 150°С упродовж 45 хв.
Опісля заливаємо решту начинки та знову ставимо у піч на 45 хв. Охолоджуємо десерт і прикрашаємо соковитим виноградом без кісточок.
ЧІЗКЕЙК ІЗ БРАУНІ ТА ПОЛУНИЦЕЮ
Тільки уявіть собі: насичений смак шоколадного брауні, прошарок сиру та ароматна полуниця. Подробицями рецепту від Валентини Хамайко ми ділилися раніше: тож переходьте за посиланням або дивіться апетитне відео. Принагідно нагадуємо інгредієнти цієї смакоти.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ БРАУНІ
90 г – чорного шоколаду
1 – яйце
60 г – масла
2 ст. л. – цукру
1 ст. л. – борошна
1 ст. л. – мигдалевого борошна
дрібка – солі
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ
1 кг – сиру
5 – яєць
¾ скл. – цукру
½ – лимона, сік
1 – гілочка листя зеленого базиліку
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПРИКРАСИ
0,5 кг полуниці
1 пачка желе
Loading...
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ягоди в несолодких стравах: 3 несподівані рецепти від Валентини Хамайко
СМОРОДИНОВИЙ ПИРІГ
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА
Масло – 100 г
Борошно – 200 г
Цукор – 50 г
Жовтки – 3 шт.
Дрібка солі
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ
Смородина 300 г
Цукор – 150 г
Крохмаль – 1 ч.л.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ МЕРЕНГИ
Білки – 3
Цукор – 175 г
Вода – 70 г
Loading...
Лимонний сік або трошки лимонної кислоти – 1-2 ч.л.
Тісто варто поставити в холодильник, щоби прохолонуло, а тим часом варимо начинку зі смородини, цукру та крохмалю на невеликому вогні.
Спершу тісто випікаємо за температури 200°С упродовж 10 хв (при цьому поверх нього має бути пергамент і зерно), а потім допікаємо до повної готовності за температури 180°С. Так тісто матиме гарний золотавий колір.
Останній етап приготування – заливаємо тісто смородиновою начинкою, прикрашаємо приготованою меренгою та випікаємо все 10-ть хв за температури 180°С.