Сергій Власенко: Інтерв'ю з актором серіалу Школа

У житті – адвокат, у кіно – поганий поліцейський.

Доброго дня, Сергію. Розкажіть, як ви потрапили на знімальний майданчик серіалу Школа?

Мені зателефонував кастинг-менеджер. Запропонував роль Кирила, але згодом, після репетицій, режисер зрозумів, що я більше підходжу на роль поліцейського Петра, батька Тохи Сидоренка.

Петро Семенович Сидоренко – досить неоднозначний персонаж. Як ви до нього ставитесь?

Мій персонаж – пряма протилежність мені.

Мої друзі, коли дивляться серіал, кажуть: я тебе ненавиджу. Але все залежить від посилу, який ти вкладаєш у персонажа. Мій посил такий – я показую на екрані, як вчиняти не можна.

Як ви для себе пояснюєте вчинки Петра?

Коли я працював над роллю, копався у його минулому, його мотивах. І для себе зрозумів, що на його характер дуже вплинула його робота, оскільки він – поліцейський.

На фото: Сергій Власенко

За фахом я – юрист, займаюся адвокатською діяльністю, і часто стикаюся з працівниками поліції. Я не хочу сказати, що усі поліцейські погані. Я часто зустрічаю і порядних чесних службовців. Це мої спостереження, і ці риси я взяв для свого екранного поліціанта.

Як ви потрапили у кіно, якщо ви за фахом юрист?

Коли я потрапив до Києва, це було шість років тому, я шукав можливість подовжити тут свою юридичну кар’єру. Як виявилось, у Києві юристів також вистачає. Тож я почав шукати можливості про себе заявити і звернувся до одного видання, через яке познайомився з різними людьми. І якось випадково доля нас звела з генеральним продюсером одного великого продакшену. Я йому розповів, що маю творчий потенціал, але не знаю, як його реалізувати. Він мені відразу запропонував заповнити анкету, а через півтора місяці мені поступила пропозиція знятися в одній серії серіалу.

Після того, як ви з’явилися у серіалі Школа, щось змінилося у вашій акторській кар’єрі?

Акторська діяльність – моє хобі, справа мого життя – це адвокатська діяльність. До проекту Школа було декілька проектів. І майже у всіх я граю поліцейських, або слідчих. Тут як пороблено. Змінився після серіалу Школа мій рівень популярності.

Я почав розуміти, що відчувають зірки, коли потрапляють у публічні місця.

Для мене це було цікаво і раніше не зрозуміло. Навіть працівники суду після судових засідань підходять і питають, чи це не я знімаюся у серіалі Школа?

На фото: Сергій Власенко

Ролями працівників правоохоронних органів ви вже наситились, а яку роль ще хотіли б зіграти? 

Ви знаєте, я б дуже хотів зіграти роль батька, дитячого психолога, бо для мене діти – це болюча тема. Коли мова заходить про дітей, я стаю дуже чутливим.

Мене, як батька трьох дітей, дуже зачепили події на сході. Я почав розуміти, що дорослі мають досвід, голову на плечах, і зрештою, розуміють більше. А діти стали жертвами цих обставин абсолютно не розуміючи, чому з ними це відбувається. Тому дітям потрібно допомагати найбільше: і психологічно, і фізично. Так я почав допомагати цим дітям зі сходу.

Чи є у Вас улюблений фільм та кіногерой?

Остап Бендер – це мій улюблений персонаж. Він вільна людина, авантюрист у своїх діях. Авантюрист походить від слів avent – це перший, і турист, тобто першопроходець. У Бендера можна багато чому повчитися, щоб досягати своїх цілей.

Багато людей закомплексовані, них є безліч стереотипів, які склалися протягом життя.

А Остап Бендер руйнує ці стереотипи і показує, як дивитися на життя простіше. Ну, і відповідно, мій улюблений фільм – «12 стільців».

Що вам допомагає перевтілитися у персонажа? Розкажіть про свої методи?

Один з методів, яким я користуюсь – це підміна. Він базується на основних принципах школи Станіславського, Чехова. Цей метод допомагає зрозуміти, як почуває себе мій персонаж, чим він живе. Коли трапляються емоційно складні сцени, я емоції героя підмінюю своїми. Адже у кожної людини є емоційна пам’ять. Я використовую цю пам’ять, щоб якнайкраще передати переживання мого персонажа. Але після таких сцен я довго відходжу. Адже це – стрес для організму.

Якщо б у вас була можливість зустрітися з ким завгодно. Хто б це був?

Я б залюбки поспілкувався із Робертом де Ніро.

Мені подобається його творчість, я переглянув усі фільми з ним. Мене захоплює його акторська гра. Я б хотів познайомитись з ним ближче, щоб дізнатися, який він у житті. Можливо, Роберт якісь хороші поради дав би мені.

 

Більше новин