Міністр освіти і науки відповіла на запитання батьків про зарахування першокласників

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич розповіла усі подробиці нового законопроекту.

Поділитися:

Згідно з новим законом Міністрерства освіти і науки України вступні конкурси до перших класів скасували. Тепер школи зобов’язані приймати усіх дітей, без винятку, з найближчих будинків. За задумом Міністерства освіти, це викорінить корупцію. Остаточно законопроект ще не затверджено, проте батьки першачків неймовірно переймаються ситуацією, що склалася. Міністр освіти і науки Лілія Гриневич відповіла на усі запитання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 нових правил, за якими зараховуватимуть першачків

1. Усі школи даватимуть однаковий рівень освіти. Така система зарахування до 1 класу діє й у інших європейських країнах. Однак їх школи функціонують на одному рівні, а в Україні вони у центрі та околицях міста відрізняються за рівнем освіти. Лілія Гриневич стверджує, що Міністерство освіти надає велику кількість ресурсів для того, щоб вирівняти цей баланс:

Ми перенавчаємо вчителів, купуємо обладнання для перших класів усіх шкіл, але в першу чергу для тих, в кого гірша ситуація. Органи місцевого самоврядування теж працюють для того, щоб дати дітям гідну освіту.

2. Кожна дитина гарантовано матиме місце у школі. Першачок не обов’язково прив’язаний до школи свого мікрорайону, але гарантовано отримує у ній місце. Він може піти в іншу школу на вільні місця. 

3. Під час зарахування потрібно показати довідку, що ви мешкаєте саме у цьому районі. Ніхто не має права відмовити вам у школі, де вам забезпечене місце навчання. Якщо директор школи відмовляє вам у вступі, зверніться до органів місцевого самоврядування. 

«Головне - підтвердити місцепроживання вашої дитини у конкретному районі. Для цього вам необхідно показати документ про володіння житлом, його оренду або ж інші докази», - запевняє міністр. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 міфів про ранній розвиток дитини
 

Новини по темі