Зірковий рецепт: Французький тарт з карамелізованими яблуками від Олени Курти

Тарт – один з найпопулярніших французьких десертів. Це надзвичайно смачний та вишуканий яблучний пиріг.

Зірка серіалу «Школа» Олена Курта в інтерв'ю «Сніданку з 1+1» зізналась, що почала пекти приблизно п'ять років тому та має улюблену страву власного приготування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 фактів про акторку Альону Курту, які вас здивують

«Моя коронна страва – це французький тарт із карамелізованими яблуками», – поділилася акторка.

Цей десерт чудово поєднувати з гарячими напоями або ж з морозивом. Як приготувати справжній французький тарт – читайте далі.

Для пісочного тіста:

маргарин або вершкове масло - 120 г

яйце куряче - 1 шт.

цукор - 0,5 склянки

борошно - 1,5 склянки

Для начинки:

яблука - 7-8 шт

цукор - 3 ст.л .

ванільний цукор - 15 г

масло вершкове - 50 г

Як готувати:

1. Для того, щоб приготувати пісочне тісто, візьміть розм'якшений маргарин (чи масло), наріжте його ножем на шматочки і з'єднайте з борошном.

2. Розітріть руками борошно з маргарином в крихту. В іншій посудині з'єднайте яйце і цукор. Збийте масу. Влийте яєчну масу до борошняної крихті. Замісіть тісто. Скатайте у колобок. Оберніть його харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 30 хвилин.

3. У цей час приготуйте начинку. Яблука помийте і очистіть від шкірки. Наріжте їх часточками.

4. В сковорідку покладіть масло і цукор. Доведіть суміш на середньому вогні до ніжно золотистого кольору. Додайте яблука, перемішайте і обсмажте всі разом.

5. Начинку охолодіть. Дістаньте тісто з холодильника і розподіліть його по формі для випічки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Аджика Слави Камінської

6. Проколіть тісто виделкою, щоб воно при випічці не роздувалось. Викладіть на тісто яблука.

7. Поставте форму з тістом в розігріту духову шафу. Випікайте протягом 20 хвилин при температурі 190 градусів до готовності.

8. Готовому пирогу дайте час охолонути і подавайте до столу з кулькою морозива.

Loading...

Більше новин