Зірковий рецепт: Французький тарт з карамелізованими яблуками від Олени Курти
Тарт – один з найпопулярніших французьких десертів. Це надзвичайно смачний та вишуканий яблучний пиріг.
articleContentЗірка серіалу «Школа» Олена Курта в інтерв'ю «Сніданку з 1+1» зізналась, що почала пекти приблизно п'ять років тому та має улюблену страву власного приготування.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 фактів про акторку Альону Курту, які вас здивують
«Моя коронна страва – це французький тарт із карамелізованими яблуками», – поділилася акторка.
Цей десерт чудово поєднувати з гарячими напоями або ж з морозивом. Як приготувати справжній французький тарт – читайте далі.
Для пісочного тіста:
маргарин або вершкове масло - 120 г
яйце куряче - 1 шт.
цукор - 0,5 склянки
борошно - 1,5 склянки
Для начинки:
яблука - 7-8 шт
цукор - 3 ст.л .
ванільний цукор - 15 г
масло вершкове - 50 г
Як готувати:
1. Для того, щоб приготувати пісочне тісто, візьміть розм'якшений маргарин (чи масло), наріжте його ножем на шматочки і з'єднайте з борошном.
articleContent2. Розітріть руками борошно з маргарином в крихту. В іншій посудині з'єднайте яйце і цукор. Збийте масу. Влийте яєчну масу до борошняної крихті. Замісіть тісто. Скатайте у колобок. Оберніть його харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 30 хвилин.
3. У цей час приготуйте начинку. Яблука помийте і очистіть від шкірки. Наріжте їх часточками.
4. В сковорідку покладіть масло і цукор. Доведіть суміш на середньому вогні до ніжно золотистого кольору. Додайте яблука, перемішайте і обсмажте всі разом.
5. Начинку охолодіть. Дістаньте тісто з холодильника і розподіліть його по формі для випічки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Аджика Слави Камінської
6. Проколіть тісто виделкою, щоб воно при випічці не роздувалось. Викладіть на тісто яблука.
7. Поставте форму з тістом в розігріту духову шафу. Випікайте протягом 20 хвилин при температурі 190 градусів до готовності.
8. Готовому пирогу дайте час охолонути і подавайте до столу з кулькою морозива.