Кориця - одна із найкорисніших приправ. У її складі містяться антиоксиданти, що сповільнюють процес старіння, а також ця приправа має загальнозміцнювальні властивості. Вчені стверджують, якщо включати корицю у свій щоденний раціон, то вона сприятиме швидкому метаболізму та пришвидшить процес схуднення. Однак вживати корицю у великих кількостях не потрібно. Оптимальна кількість, на думку експертів, - не більше 1 г на день. Ми пропонуємо вам приготувати смачні солодощі із корицею, що будуть до вподоби усій родині.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру
ЗАПАШНІ БУЛОЧКИ З КОРИЦЕЮ
Loading...
Інгредієнти для тіста:
Вершкове масло – 60 г.
Молоко – 100 мл.
Цукор – 60 г. + 1 ч.л.
Сухі дріжджі – 7 г.
Тепла вода – 100 мл.
Яйця – 2 шт.
Борошно – 570 г.
Приготування тіста:
1. Змішати сухі дріжджі з цукром. Пам'ятати розрахунок, що 1 г. сухих дріжджів = 3 г. свіжих.
2. Розвести суміш теплою водою.
3. Висипати в миску борошно, додати молоко, яйця та дріжджі. Замісити.
4. Коли тісто зіб'ється в грудку, додати масло. Перемішати.
Ідеальне тісто не повинне прилипати до руки без борошна. Воно має бути приємне, ніжне та м'яке, – каже Валентина Хамайко.
5. Покласти тісто відпочивати 1,5–2 год.
Інгредієнти для начинки:
Коричневий цукор – 150 г.
Какао – 30 г.
Кориця – 2 ст.л.
Імбир – 1 ст.л.
Вершкове масло – 60 г.
Приготування начинки:
1. Додати коричневий цукор, корицю, імбир і какао. Перемішати.
Приготування булочок:
1. Тісто поділити навпіл.
2. Розкачати тісто (товщина – 0,5 см)
3. Розтопленим маслом змастити тісто.
4. Розсипати на тісто начинку.
5. Щільно згорнути тісто в рулет.
6. Розрізати рулет на невеликі шматочки.
7. Нещільно розкласти булочки на пергамент.
8. Залишити відпочити на 40 хв.
9. Запікати 15-20 хв. при температурі 180 градусів.
Інгредієнти для крему:
Вершковий сир – 100 г.
Цукрова пудра – 200 г.
Коньяк – 2 ст.л.
Молоко – 1 ст.л.
Приготування крему:
1. Вершковий сир помістити в цукрову пудру.
2. Вилити в суміш коньяк. Перемішати. Для аромату та кислинки можна додати лимонний сік. Крем за консистенцією повинен нагадувати згущене молоко.
3. Булочки, щойно вийняті з духовки, полити кремом.
ШОКОЛАДНЕ ПЕЧИВО З КОРИЦЕЮ
Loading...
Інгредієнти:
Какао - 2 ст. л.
Кориця - 1 ч. л.
Білки 3-х яєць
Цукрова пудра - 300 г
Ванільний цукор - 1 ч. л.
Чорний шоколад - 100 г.
Приготування:
1. В окремій мисці змішати цукрову пудру, какао, корицю та чорний шоколад, нарізаний на кубики.
2. Додайте дрібку солі і перемішайте суміш. Додайте білки і знову змішайте.
3. Застелити деко пергаментом і викласти тісто.
4. Пекти печиво при температурі 180 градусів протягом 15-20 хв.
СЛИВОВИЙ МАРМЕЛАД З КОРИЦЕЮ
Loading...
Інгредієнти:
Сливи - 600 г
Мед - 150 мл
Агар-агар - 3 ч. л.
Кориця - за смаком
Бад'ян - за смаком
Горіхи - за смаком
Пектин - 3 ч. л.
Приготування:
1. Почистити сливу і помістити її у блендер.
2. Додати корицю та перемішати суміш до утворення однорідної маси.
3. Збиту суміш перенести у каструлю з товстим дном. Додати пектин.
4. Довести суміш до кипіння і проварити 2-3 хв.
5. Додати квітку бад'яну.
6. Залишити суміш охолонути.
7. Висипати мигдаль та волоський горіх на деко та сушити в печі протягом 8 хв. при температурі 150 градусів.
8. Додати мед у сливову суміш.
9. Подрібнити горіхи.
10. Приготувати форму для мармеладу. Посипати дно горіхами та вилити фруктову суміш.
11. Вирівняти поверхню мармеладу та посипати шаром горіхів.
12. Залишити мармелад на 2 год. у холодильнику.
13. Викласти мармелад із форми на дошку та порізати на кубики.
СОЛОДКІ РУЛЕТИКИ З ПОЛУНИЦЕЮ ТА КОРИЦЕЮ
Loading...
Інгредієнти:
Яйце - 2 шт.
Банан - 1 шт.
Полуниця - 5 шт.
Молоко - 100 мл.
Кориця - 1 ч. л.
Хліб для тостів - 8 шт.
Вершковий сир - 70 г.
Фрахісове масло - 70 г.
Кленовий сироп - 2 ст. л.
Приготування:
1. Відрізати скоринки від хлібу для тостів. Розкачати хліб качалкою.
2. Намастити скибочки вершковим сиром і викласти слайси полуниці.
3. Завернути хліб у рулетик.
4. Намастити інший шматок хліба арахісовим маслом та додати слайси банану.
5. Розігріти пательню, додати трохи рослинної та оливкової олії.
6. В окрему посудину розбити яйця, додати молоко, корицю та ванільний цукор. Перемішати.
7. Занурити рулетики у суміш з корицею та смажити.
АМЕРИКАНСЬКИЙ КРЕКЕР ГРЕХЕМА З КОРИЦЕЮ
Loading...
Інгредієнти:
Біле борошно - 3/4 скл.
Цільнозернове борошно - 3/4 скл.
Розпушувач - 1 ч. л.
Кориця - 1 ч. л.
Дрібка солі
Масло - 90 г
Яйце - 1 шт.
Сметана 1-2 ст.л.
Мед - 1 ст. л.
Приготування:
1. Змішати у чаші блендера цільнозернове та біле борошно. Додати розпушувач, корицю і сіль. Вимішати до однорідності.
2. В окремій мисці об'єднати яйце, мед, сметану та масло. Ретельно вимішати.
3. Вилити молочну суміш у борошно і змішати блендером.
4. Залишити тісто відпочити у холодному місці на 30 хв.
5. Розкачати тісто на пергаментному папері. Вирізати із тіста печиво.
6. Залишити страву у печі на 15 хв. при температурі 180 градусів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів запашної випічки для чудового настрою