Валентина Хамайко поділилася секретами випікання хліба у "Сніданку. Вихідний"

Як приготувати хліб без довгого замішування: простий рецепт.

Хоч ми і звикли купувати хліб, проте домашня випічка завжди смакує краще. Здається, наче приготування цієї страви потребує багато зусиль. Існує безліч рецептів хліба з різними техніками приготування та інгредієнтами. Валентина Хамайко поділилася рецептом хліба без довгого замішування у «Сніданку. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний "королівський" дерун: простий рецепт Валентини Хамайко у "Сніданку. Вихідний"

Домашній хліб: простий рецепт

Інгредієнти

  • тепла вода 350 мл
  • цукор 1 ст.л.
  • сухі дріжджі 2 ч.л.
  • олія 3 ст.л.
  • насіння льону 1 ст.л.
  • насіння гарбуза 3 ст.л.
  • пшеничне борошно 350 г
  • пшеничне цільнозернове борошно 100 г
  • житнє борошно 50 г
  • сіль 10 г

Покроковий рецепт

  1. У теплій воді розчиніть сухі дріжджі, додайте цукру.
  2. До розчину поступово всипте всі 3 види борошна та змішайте. Якщо замінити житнє борошно на пшеничне, у вас вийде смакова варіація французького багета. У процесі замішування влийте олію.
  3. Коли зробили тісто, залиште його на годину.
  4. Через годину обережно загортайте краї тіста до центру — так ви його легко вимішаєте.
  5. Коли тісто піднялося, перекладіть на деко з пергаментним папером. Зробіть надрізи — вони допоможуть хлібу краще сформуватися.
  6. Випікайте при 230 градусах. Валентина Хамайко радить накрити хліб мискою принаймні на перших 20 хвилин — це вбереже від спалених стінок.

Фото: Unsplash.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Традиції національної випічки: ТОП-5 українських рецептів хліба

ДОМАШНІЙ ХЛІБ. Секрети замішування тіста і випікання у "Сніданку. Вихідний", що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube:

Loading...

"Сніданок" в соцмережах:

Більше новин